| 2020. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Készülődnek a családok az iskolakezdésre

Készülődnek a családok az iskolakezdésre. A korábbi évekhez hasonlóan a vásárlók az ár és a minőség alapján választanak a kínálatból. Az idei évben a klasszikus mintákkal ellátott termékek a legkeresettebbek.

Idén is széles kínálattal várják az érdeklődőket a soproni papírboltok. A pandémia miatt az írószerüzletek rövidített nyitvatartással üzemeltek, de különböző tanszerekre az online oktatás alatt is szükség volt. – A korábbi évekhez képest kicsit óvatosabbak a vásárlók, de augusztus elején már éreztük a forgalmon, hogy lassan elkezdődik az iskola. – mondta el Karner Mónika, SOP-TOP Papír Kft. ügyvezetője. –  Az alsóbb évfolyamos gyerekek esetében a családok már augusztus elején megkezdik a tanszerek beszerzését. Az idősebb tanulók esetében a bevásárlás viszont leginkább a hónap végére tolódik. 

Karner Mónika, a SOP-TOP Papír Kft. ügyvezetője
Karner Mónika, a SOP-TOP Papír Kft. ügyvezetője

Az ár és a minőség mellett a vásárlók az aktuális trendeknek megfelelően választják ki a különböző tanszereket. – Idén a csillogó, feltűnő minták helyett a klasszikus motívumokkal ellátott termékek kerülnek előtérbe – emelte ki az ügyvezető. A tapasztalatok szerint az iskolakezdés minden évben komoly anyagi terhet jelent a családok számára, amellett is, hogy a kormány idén szeptembertől minden nappali tagozatos diák számára ingyenes tankönyvellátást biztosít. 

A kormány és a pedagógusok továbbra is arra készülnek, hogy hagyományos rendben kezdődhet meg az új tanév. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szülők és a diákok is a normál tanévkezdésben reménykednek. 

Borítókép: Illusztráció; Pixabay.com

Legnépszerűbb cikkek