| 2022. március. 10. | 1 perc olvasás

Két csoportos óvodát is kialakítanak a Halász utcai új bölcsőde épületében

A Győri Egyházmegye 2018-ban kezdte meg a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programja keretében saját óvodafejlesztési, felújítási programjának megvalósítását, amely több ütemben, 7 helyszínen történik.

Első lépésben a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új óvodáját építették meg a Lővérekben, amely azóta teljes kihasználtsággal biztosítja a környék óvodáskorú gyermekeinek ellátását.

A Győri Egyházmegye célja, hogy a helyi igényekre alapozottan segítse a családok életét, a szülők munkába történő visszatérését. Így döntött  arról, hogy a Halász utcai új bölcsődével egy épületben egy új 2 csoportos óvoda kerüljön kialakítására, amely Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. Az óvodában a 2 csoportban összesen 44 óvodás gyermek kezdheti meg szeptemberben a nevelési évet. A két csoportból egy már a lővéreki óvodában működik ideiglenesen, ezért csak egy új csoport felvételére van lehetőség.

Szent Orsolya Óvoda- Lőverek
fotó:SopronMédia archívum

Az egyházmegye kiemelt célja, hogy egy olyan új óvodát hozzon létre, amely lehetővé teszi, hogy a katolikus vallás szellemiségében élők vagy azt igénylők már a legkisebb gyermekeik családon kívüli nevelését is a katolikus értékrendben kezdhessék meg. Az elmúlt években az egyházi fenntartású bölcsődék, óvodák, iskolák iránti igény jelentős mértékben megnőtt. Az egyházmegye kiemelt célja, hogy felépítsen egy olyan oktatási rendszert, amely biztosítja a folyamatosságot az egyházi intézménybe járó gyermekek részére a bölcsődétől az érettségiig.

Az új óvoda komplex felszerelése mellett az épület utcafronti homlokzatát is megújítják, így újra méltóságteljesen jelenhet meg környezetében.

Az épülő bölcsőde sajtótájékoztatója


 

Legnépszerűbb cikkek