| 2021. november. 27. | 1 perc olvasás

Két fiatal soproni kosaras is részt vett a felnőtt válogatott összetartásán

“Gyermekkori álmom vált valóra” – fogalmaz Csendes Péter, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa, amikor élményeiről beszél. Legjobb barátjával, Meszlényi Róberttel ott voltak Kecskeméten a felnőtt válogatott összetartásán. A legnagyobbak is pont így kezdték.

Az U18-as válogatott edzésén, Székesfehérváron öt fiatalt ért utol a hír: Stojan Ivković szövetségi kapitány meghívta őket Kecskemétre, a felnőtt válogatott összetartására. Az öt tehetség közül ketten is soproniak. Csendes Péter hat éves kora óta a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa, Meszlényi Róbert pedig óvodás korától 2018-ig volt akadémista Sopronban. A két jó barát fáradtan, de büszkén mesélt élményeikről.
– Csátaljay Péter csapattársammal éppen Székesfehétváron voltunk az U18-as válogatottal, amikor Váradi Kornél edzőtől megtudtam, meghívást kaptam a felnőtt válogatott összetartására is. Mit mondjak? Meglepődtem, de nagyon örültem! Kedd este hazajöttem, szerdán Oroszlányban volt meccsünk, vasárnap pedig már mentem is Kecskemétre. Kiváló körülmények között dolgozhattunk, sokat tanultam, és már az a tény, hogy az ország legjobbjaival edzhettem, hatalmas élmény volt – mondja Csendes Péter.


Forrás: MKOSZ/ Girgász Péter

Napi két edzésen vettek részt a fiatalok, akik Zalaegerszegről, Pécsről, Sopronból és a Honvédtól érkeztek. Poór Péter tartotta az edzéseket, de a fiúkkal külön foglalkozott Váradi Kornél is. Sajnos a szövetségi kapitány időközben karanténba került, így legfeljebb videón nézheti vissza meghívottjai teljesítményét. De ezt minden bizonnyal meg is teszi.
Stojan Ivković valószínűleg már a 2023-as debreceni U19-es világbajnokságra fókuszált, amikor egyszerre öt fiatalt is meghívott. Az éles szemű szövetségi kapitány az ország legjobbjait válogatta ki az utánpótláscsapatok 2004-es születésű játékosai közül.

 


Forrás: MKOSZ/ Girgász Péter

Meszlényi Róbert, a Rátgéber Akadémia játékosa gyerekkori pajtása Csendes Péternek, gyakorlatilag együtt nőttek fel a soproni palánkok alatt…

Legnépszerűbb cikkek