| 2017. május. 4. | 1 perc olvasás

Két fontos, a honvédelmet, a biztonságunkat érintő törvény vitájában is vezérszónoki felszólalást mondott Firtl Mátyás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke ma a Parlamentben.

A válságkezelésben és békefenntartásban megvalósított aktív magyar szerepvállalás hazánk és a magyar emberek biztonságát szolgálja - hangsúlyozta a nemzetközi terrorellenes koalícióban való szerepvállalásról szóló országgyűlési határozat vitájában Firtl Mátyás. Magyarország elkötelezett a nemzetközi béke és biztonság megőrzése iránt. A válságok megelőzését, továbbá a már kialakult konfliktusok kezelését szolgáló nemzetközi mechanizmusok erősítése alapvető fontosságú az adott földrajzi helyeken, de hasonlóképpen Magyarország biztonsága szempontjából is - hangsúlyozta.

Az egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításáról szóló törvény 12 honvédelmi tárgyú törvény módosításáról szól. Vezérszónokként Firtl Mátyás köszönetet mondott minden magyar katonának, akik a válságövezetekben katonai missziók során vagy katonai és humanitárius segítségnyújtással is példamutató módon helytállnak, akik Magyarország és a Magyar Honvédség elismerését és rangját öregbítik azzal, hogy hozzájárulnak a biztonság megteremtéséhez, megerősítéséhez.  


- Köszönet jár mindazoknak is, akik az ország határain szolgálnak, a tömeges migrációs helyzet kezelésében biztosítják mindennapjaink, otthonaink nyugalmát és biztonságát - fogalmazott Firtl Mátyás.

A vitában kifejtette: A megfelelő eredményességgel működő honvédelem elsősorban biztonságunk miatt fontos. A magyar gazdaság további fejlődésének, az ország gyarapodásának, az eddigi közös eredményeink megtartásának alapvető feltétele az a biztonság, amelyet a jelen kor legjelentősebb biztonsági kihívásával szembeni fellépésünk biztosíthat csak, amelyben fontos szerepe van a honvédelmünknek.

Honvédjeinknek  és rendőreinek köszönhető, hogy a kormány szándékainak megfelelően a határaink védelmét a kezdetektől biztosítjuk, azzal a hatékonysággal, határozottsággal és következetességgel, amely biztonságérzetet ad a magyar állampolgároknak, és amely egyben eredményes az európai polgárok védelmében is.

Legnépszerűbb cikkek