| 2021. augusztus. 15. | 1 perc olvasás

Két ittas vezetőt is kiszúrtak a rendőrök szombaton Sopronban

Győr-Moson-Sopron megyében 618 alkoholszondás ellenőrzést végeztek a rendőrök az elmúlt 24 órában, és négy sofőrnél mutatott pozitív értéket a műszer. Közülük ketten Sopronban ültek volán mögé – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Részletezték, hogy szombat délelőtt, fél tíz körül, a Balfi úton szondáztattak a rendőrök egy 49 éves soproni férfit, akinél a műszer pozitív értéket mutatott. Tizenkét órával később az Úttörő utcában egy 38 éves tornyospálcai nő alkoholtesztje is pozitív lett. További mintavétel érdekében a járőrök mindkét sofőrt előállították.

A járőrök Kapuváron, a Bercsényi Miklós utcában is ellenőrizték egy autó sofőrjét szombat délelőtt, akinek alkoholtesztje pozitív lett.  A 36 éves budapesti lakos adatainak ellenőrzésekor a járőrök megállapították, hogy a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett. Mindezeken túl egy 54 éves bezenyei járművezető alkoholtesztetje is pozitív értéket mutatott szombaton reggel Mosonmagyaróvár környékén. Mindhárom férfi és a nő ellen büntetőeljárás indul.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a járművezetők figyelmét, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent. Arra kérik a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően ne üljenek a jármű volánja mögé!

 

Borítókép forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek