Két közterületi defibrillátort helyeztek el Fertődön

  2021. október 15. - www.sopronmedia.hu (Fertőd Közösség)

Fertőd városa csatlakozott azon települések táborához, ahol defibrillátorok lettek kihelyezve, egy nemes, civil összefogásnak köszönhetően. A defibrillátorok nagy értékű tárgyak, közterületeken érhetők el. Védelmük fontos, hiszen életet mentenek!

A Kapuvári Mentők Egyesülete, a fertődi Horváth család, Illés Tamás önkormányzati képviselő és az Ambrózia Pékség és Cukrászat anyagi felajánlásából, két új defibrillátort vásároltak és adtak át Fertőd Város Önkormányzatának. A Patent Security Kft. felajánlásából minden készülék fölé egy biztonsági kamerát helyeznek ki! A Kapuvári Mentők Egyesülete fontosnak tartja, hogy a településen élők ismerjék is meg az életmentő készülék használatát! Ezért az egyesülettel együtt oktatásokat szerveznek ennek megismerésére és használatára. 

Korunk egyik legnagyobb találmányát sokan ismerik, de kevesen tudják, hogy egyáltalán hol található vagy egyáltalán van-e az adott településen. Kortól, nemtől, fizikai állapottól függetlenül, akár előjel nélkül is bekövetkezhet egy hirtelen szívleállás. Ilyenkor néhány perc elteltével az agy olyan oxigénhiányos állapotba kerülhet, melynek során visszafordíthatatlan és maradandó idegrendszeri károsodások alakulhatnak ki. A mentő kiérkezéséig pedig cselekedni kell, mert valakinek az élete múlhat rajta!


A készülékek az alábbi helyeken találhatóak:

Fertőd eszterházai részen a polgármesteri hivatal bejáratától jobbra, 30 méternyire a falon (Vasút sor 1. szám alatt a gyógyszertárral szemben)

Navigációs link: https://goo.gl/maps/H4Rw5LvX5DcwUKCG7

Fertőd süttöri részén az általános iskola ebédlőjének a külső falán, az 56-os Emlékmű mellett (Bartók Béla utca 4.)

Navigációs link: https://goo.gl/maps/8i5cTV3XhwPiK6hX8

Borítókép; Fertőd Közösség 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...