| 2020. április. 3. | 1 perc olvasás

Két közúti sebességmérőt telepítettek Harkán

Két közúti sebességmérőt telepítettek Harkán. A technikai eszközök a Sopron és a Kópháza felől érkezőket figyelmeztetik az előírások betartására.

A falu határában, az autósok számára talán még kicsit szokatlanok az új eszközök, amelyek  a járművezetők aktuális sebességét mutatják. - A település mindegyik bejáratához helyeztünk egy-egy ilyen berendezést – tudtuk meg Duschanek Pétertől, Harka polgármesterétől. - Így a Sopron és a Kópháza felől érkezőket egyaránt figyelmeztetik ezek az eszközök arra, hogy lakott területre érkeznek, ahol 50 km/h a sebességhatár – fűzte hozzá.

A kihelyezett táblákra a megnövekedett forgalom, és lakosságszám folyamatos gyarapodása miatt volt szükség. - Rengeteg gépjármű halad át Harkán, amelynek több oka van – világított rá a polgármester. - Az egyik, hogy Sopron lővereki részét, illetve a GYSEV pályaudvarát sok utazó a településünkön keresztül közelíti meg. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a község lakossága az elmúlt években drasztikusan megnőtt, lassan 2800 fölé ér ez a szám. A táblákkal azt szeretnénk elérni, hogy a forgalom kezelhetőbbé váljon, mérséklődjön – fejtette ki.

A beruházás a közösségi összefogás eredményeként valósult meg, hiszen a képviselő-testület tagjai állták a költségeket.

Legnépszerűbb cikkek