Két lányt gázoltak el Sopronban

A soproni rendőrök vizsgálják az esetet.

Sopron belterületén, a Fapiac utcában közlekedett 2022. október 25-én 7 óra körül az a helyi járatú autóbusz, amellyel két 13 éves lány utazott. A gyerekek, miután leszálltak a járműről, a mögötte álló gépkocsisor között elindultak az út túloldalára. A busz után haladó gépkocsivezető észlelte a lányokat, azonban a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsi a busz takarása miatt féktávolságon belül vette észre őket. A 30 éves soproni sofőr - fékezése ellenére - a szabálytalan gyalogosokat elütötte. Mindkét kislány megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!

fotó: police.hu

A gyalogosok figyelmébe az alábbiakat ajánljuk:

  • Minden közlekedőre érvényesek a KRESZ szabályai!
  • A gyalogosok nézzenek körül, mielőtt az úttestre lépnek, győződjenek meg arról, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás!

Tegyünk azért közösen, hogy továbbra se történjen tragédia a közutakon!

… hogy mindenki hazaérjen!

Borítókép; police.hu

Legnépszerűbb cikkek