| 2019. november. 4. | 1 perc olvasás

Két napon belül kétszer fogták el a soproni fiatalt

Két napon belül kétszer is elfogták a soproni fiatalt.

A rendőrök 2019. november 1-én 23 óra 10 perckor igazoltatták egy gépkocsi vezetőjét és utasait Sopron belterületén. Az ellenőrzéskor mindhárman láthatóan zavartan viselkedtek, a járőrök kérdéseire kitérő, illetve eltérő válaszokat adtak, a szemkontaktust kerülték, ezért az intézkedők átvizsgálták az autót, a csomagokat, valamint a ruházatukat is. Az egyik 24 éves peresztegi utas nadrágjából és pénztárcájából kábítószergyanús, alufóliába csomagolt zöld növényi törmelék és fehér por, míg a másik 20 éves soproni utas ruházatából szintén fehér, por halmazállapotú anyag került elő. A helyszínen mindegyikük elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, ezért őket elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították, ahol az ismételt ruházatátvizsgáláskor mindhármuknál - így a 25 éves soproni sofőr alsónadrágjában is - további kábítószergyanús anyagokat találtak. Az előállított férfiakkal szemben alkalmazott drogteszt valamennyiük esetében pozitív értékeket mutatott.

A nyomozók 2019. november 2-án hajnalban a három férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Alig telt el egy nap – 2019. november 3-án 16 óra 15 perckor – a soproni buszpályaudvaron újra ellenőrizték a rendőrök azt a 20 éves soproni fiatalembert, akinél korábban egy gépkocsi utasaként kábítószergyanús anyagokat találtak. Az intézkedéskor a férfi ruházatában - bankjegybe csomagolva – ismét kábítószergyanús anyagra bukkantak, amit lefoglaltak. A 20 éves helybéli férfit elfogták, majd előállítását követően egy újabb büntetőeljárást indítottak ellene.

Legnépszerűbb cikkek