| 2018. június. 8. | 1 perc olvasás

Két óvodában épült multifunkciós sportpálya!

Multifunkciós sportpálya épült a Trefort Téri Óvodában és a Hermann Alice Óvodában. Az Ovi-Foci Pálya az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és Sopron Önkormányzatának együttműködésében valósult meg.

A két sportpályát pénteken sajtótájékoztatón adták át. A programon jelen volt az önkormányzat részéről Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, Dr. Magas László, önkormányzati képviselő és Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, valamint Dr. Fodor Tamás polgármester, aki kiemelte: a létesítmény fontos szerepet tölt be abban, hogy a gyerekekkel megszerettessék a mozgást az óvodapedagógusok. Erre szükség van, hiszen az óvodások sok esetben nem mozognak eleget, egy ilyen pályával azonban minden lehetőség adott a sportoláshoz.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: az alapítvány őrzi Buzánszky Jenő alapító, a legendás aranycsapat jobbhátvédjének emlékét, hiszen tevékenységükkel próbálják a legkisebbeket a sport, a mozgás és az egészséges életmód felé terelni.


fotó: Griechisch Tamás

Az Ovi-Foci Sportpálya egy magyar innováció, amelyet kimondottan óvodások számára fejlesztettek ki. A létesítményt több sportágra is használhatják a gyerekek: futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda és egyéb ügyességi játékok is könnyen játszhatóak benne. A pálya kisméretű, biztonságos és a gyermekek mozgásigényét 100%-ékban kielégíti. 


fotó: Griechisch Tamás

A sportpálya megépítése mellett a pályázat része egy képzési program elsajátítása, amellyel szakszerű, ellenőrzött keretek között végzett oktatás, sportolás és utánpótlás nevelés valósulhat meg. Az óvónők továbbképzésének támogatása kiterjed a látássérült és mozgáskorlátozott gyermekek oktatására is. A képzést sikeresen elsajátító óvodapedagógusok száma a 2500-hoz közelít.

Az Önkormányzat mindegyik esetben a költségek 30%-át, vagyis 4-4 millió forintot biztosított a sportpályák kialakításához.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek