| 2021. július. 19. | 2 perc olvasás

Két soproni fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén. Sáli Barnabás soproni fallabdázó, valamint Szabó Szebasztián soproni íjász immár másodszor nyerte el a támogatást.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez. 
Sopronban a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás soproni fallabdázó, valamint Szabó Szebasztián soproni íjász. 


Sáli Barnabás

A 15 éves Szabó Szebasztián  2013-ban kezdett íjászkodni. Hamar felfigyeltek a tehetségére, és már decemberben megnyerte élete első versenyét. Három egymást követő évben az év íjásza - terep utánpótlás kategóriában -, ezen kívül 165 aranyérem, 8 ezüst és 2 bronzérem büszke tulajdonosa. Legfontosabb eredményei: 4 világbajnoki arany-, 2 ezüst- és egy bronzérem. 7 Európa-bajnoki arany és 32 országos bajnoki címet is sikerült elnyernie. 22 kupával, egy világcsúccsal és 9 országos csúccsal bekerült az íjásztörténelembe. 2020-tól már a WA-versenyeken is kadetként indul, ahol a felnőttekkel megegyező távra és lőlapra versenyez. A pályázati időszakban Szebasztian azt tervezi, hogy két Európa-bajnokságra, két világbajnokságra, 3D, terep-, és pálya országos bajnokságokon fog részt venni, valamint két felkészítő íjásztáborba is elmegy.

A 15 éves Sáli Barnabás a soproni Mega Se játékosa. 5 éve fallabdázik. Először csak hobbi szinten, U11 es korcsoportban kezdte meg a hazai versenyzést, ezt követte a nemzetközi versenysorozat. Az európai ranglistát U13 korcsoportban a 3. helyen zárta, közben korcsoportot váltott, és U15-be lépett decemberben. Játszik a felnőttek között, már B kategóriában versenyzik. A felnőtt csapatbajnokin másodosztályban, a saját, U15-ös kategóriájában, továbbá az U17-ben is az első helyen áll. A szorgalmának köszönhetően lehetősége volt kijutni a csapatával az U15 kategóriában az Eb-re Eindhovenbe. Célja a korcsoportjában a nemzetközi ranglista élmezőnyébe jutni. A támogatásból a versenyek utazási, szállás- és étkezési költségét, valamint a nevezési díjakat szeretné finanszírozni.

Legnépszerűbb cikkek