Két soproni rendőr is helyezést ért el a közlekedésrendészeti rendőrök regionális versenyén

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május 10-én tartotta meg a baleset-helyszínelő, és közlekedésrendészeti szakmai verseny megyei fordulóját.

Farkas Péter rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője elmondta, hogy rendkívül büszke kollégái eredményére. Véleménye szerint a közlekedésrendészet egy olyan szakterület, amelyhez kimagasló elméleti, és gyakorlati jártasság szükséges. Egy ilyen megmérettetés ennek a meglétét bizonyítja, és egyben biztosítja a kapitányság illetékességi területén élők szubjektív közlekedési biztonságának a növelését is.

Puklér András rendőr törzszászlós a járőrgépkocsi-vezető, és baleset-helyszínelő kategóriában is első lett. Mind a két versenyág egy elméleti és egy gyakorlati részből állt, majd ezek összesítése adta a végső eredményt. A nyertes elmondta, hogy a baleset-helyszínelő megmérettetést érezte a nehezebbnek, ahol a gyakorlati részben egy kitalált baleseti szituáció során elkövetett összes jogszabálysértést kellett felfedezni. 

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A törzszászlós 1997 óta rendőr és már első beosztását a közlekedésrendészeten kapta. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző járőreként kezdett el dolgozni, majd 2001-ben a Szombathelyi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője lett. A Soproni Rendőrkapitányságon 2021. március 1-je óta dolgozik ugyanebben a beosztásban. Versenyeken 1999 óta vesz részt, első országos megmérettetésére 2002-ben jutott el.

Elmondása szerint a véletlennek köszönheti, hogy a közlekedésre osztották be, de nagyon megszerette. Mind a mai napig büszke szép fehér egyenruhájára, örül annak, hogy munkája során sokat találkozhat az emberekkel, és feladatai komplexitása folyamatos, izgalmas kihívást jelentenek a számára.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság


Tabi Sándor rendőr törzszászlós, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrparancsnoka motoros járőr kategóriában ért el második helyezést.

A törzszászlós elmondta, hogy sokszor kell motorosként tanácsot adnia, ezért a versenyen elért eredménye saját hitelességét is alátámasztja. A 25 éve rendőrként szolgáló Tabi Sándor hozzátette: már 12 éves korában eldöntötte, hogy motorozni fog, mert ez a jármű a szabadság megtestesülését jelenti a számára.

Motoros rendőrként már 20 éve szolgál. Nagyon fontosnak tartja, hogy állandóan képezzük magunkat, mert a kétkerekűn minden egyes mozdulatnak jelentősége van, amit csak folyamatos gyakorlással tudunk elsajátítani és szinten tartani.

Fontos, hogy ismerjük saját motorkerékpárunk paramétereit, sajátosságait, hogy maximális biztonságban tudjunk vele közlekedni. Elmondta, azért választotta a közlekedésrendészetet, mert a közúti közlekedés az élete. 

fotó: Soproni Rendőrkapitányság
Puklér András rendőr törzszászlós és Czövek Csaba r. főtörzszászlós, aki a karos forgalomirányító kategória nyertese lett
fotó: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek