| 2018. július. 9. | 3 perc olvasás

Két új elektromos töltőállomást létesített Sopronban az Önkormányzat és az MVM

A Soproni Önkormányzat és az MVM Partner Zrt. közösen létesített két darab 2x22 kW teljesítményű elektromos töltőállomást. Az egyik töltő a GYSEV pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki, a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat. Ezzel az önkormányzati beruházással Sopron városa is tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

„Az elektromos töltő infrastruktúra kiépítésének elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. évben pályázatot hirdetett az önkormányzatok részére, amelynek keretében közterületen elhelyezett elektromos töltőállomások kiépítésére lehetett támogatást nyerni.

Sopron Megyei Jogú Önkormányzata a Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás Alprogramjából két gyors töltő kialakítására nyújtott be pályázatot. A megítélt támogatásból Önkormányzatunk kettő, két töltőfejjel rendelkező 22 kW-os AC gyorstöltőt valósított meg. Az egyik töltő itt, a GYSEV pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki, de az elektromos autóval rendelkező gépjármű tulajdonosok már a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat. 

A két töltőállomás kiépítésének összköltsége 5.237.988 Ft volt, melyhez az állam által nyújtott támogatás összege 4.952.000 Ft.

További jó hír az elektromos autó tulajdonosoknak, hogy Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében a töltés idejére, de maximum három órán át az érintett parkolókat ingyenesen vehetik igénybe, sőt a pályázat lezárását követő egyenlőre az önkormányzat ingyenesen biztosítja a töltéshez használt villamos energiát, így az adókedvezményeken kívül Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen intézkedéseivel is igyekszik ösztönözni a lakosságot arra, hogy elektromos gépjárműveket vásároljanak.” – mondta el Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere a beruházást ismertető hétfői sajtótájékoztatón.


Fotó: Griechisch Tamás

„Sopron folyamatosan fejlődik, ez elmúlt években megindított kormányzati és önkormányzati beruházások jól példázzák ezt. Mindez különösen igaz a belvárosra is, ahol nem csak a történelmi értékeink újulnak meg, hanem olyan modern, a mai kor igényeinek megfelelő beruházások is megvalósulnak, mint a mostani töltőállomás kialakítása.” – mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


Fotó: Griechisch Tamás

„Ez a beruházás túlmutat önmagán” – emelte ki Dr. Simon István alpolgármester hozzátéve, „Sopron városa ismét tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy elérkezett az elektromos járművek korszaka.”


Fotó: Griechisch Tamás

„Az MVM Partner Zrt. az ország egyik legnagyobb energiakereskedőjeként komplex és integrált e-mobilitási szolgáltatásokat kíván nyújtani az elektromos autós társadalom számára, amelynek alapja egy stabil országos infrastruktúra. Örömmel tölt el bennünket, hogy most már Sopron városát is az ügyfeleink között köszönthetjük, és bízunk abban, hogy ez csak az első lépcsőfoka további virágzó együttműködésünknek. A most újonnan átadásra került 2 darab új 2x22 kW teljesítményű töltőállomással 125-re növeltük a letelepített töltőpontjaink számát, melyet a jövőben is dinamikusan szeretnénk tovább növelni.” – mondta elSzilágyi Zoltán, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályának vezetője.


Fotó: Griechisch Tamás

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az energetikai társaság hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben. Az MVM Partner Zrt. elektromos autózás iránti elkötelezettségét mutatja, hogy részben saját beruházásként, részben üzleti partnereivel együttműködésben, már több, mint 70 töltőállomást (összesen 125 töltőpontot) telepített le Magyarország területén.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek