| 2021. augusztus. 14. | 1 perc olvasás

Kétnapos felkészülési kupának adott otthont Sopron új uszodája

A másfél hónapja átadott Lőver Uszoda adott otthont pénteken és szombaton a Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) nyári felkészülési kupájának, amelyen kilenc csapat vett részt a Dunántúlról.

Az utánpótláskorú vízilabdázók két napon keresztül versenyeztek az újjáépített soproni uszodában, így másfél hónapon belül már másodjára rendeztek rangos viadalt az impozáns létesítményben.

A DVL nyári felkészülési kupát a 2009-es gyerek 3-as korosztály számára rendezték meg Sopronban. A helyszínről a Magyar Vízilabda Szövetség Dunántúli Területi Igazgatósága sorsolással dönt, amely ezúttal a Soproni Vízilabda Sport Egyesületnek kedvezett – mondta Matyuga-Kovács Rita vezetőedző. Hozzátette: „örömteli volt ez számunkra, hiszen meg tudtuk mutatni a dunántúli csapatoknak, hogy milyen szuper az új uszodánk”.

A vezetőedző kiemelte azt is, hogy az új uszodában lehetőségük van a minőségi fejlődésre, és bíznak abban, hogy ősztől sok, vízilabdázni vágyó gyermeket tudnak majd fogadni.

A korosztályos kupát a Pécs csapata nyerte meg, Balatonfűzfő lett a második, a harmadik pedig a Sopron.

A kupát és az érmeket Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át a gyermekeknek, aki elmondta, hogy a kétnapos verseny sikeres rendezvény volt, „bebizonyosodott, hogy az uszoda, amire megépült, arra abszolút alkalmas”. Felidézte, hogy nem ez volt az első esemény a létesítményben, hiszen a nyitó mérkőzést a női vízilabda-válogatott játszotta a magyar egyetemi Universiade együttese ellen. „Mi, soproniak büszkék lehetünk arra, hogy ezzel a mérkőzéssel talán egy kicsit hozzájárultunk ahhoz, hogy a női vízilabda-válogatottunk az olimpián bronzérmet szerzett” – mondta.

Csiszár Szabolcs kiemelte azt is, hogy a DVL nyári felkészülési kupán ügyesek voltak a gyermekek, ahogy a rendezők és a szakmai stáb is. Az alpolgármester reményét fejezte ki az iránt, hogy a jövőben hazai és nemzetközi úszóversenyeknek is helyet biztosíthat majd a létesítmény.

Legnépszerűbb cikkek