| 2023. május. 16. | 1 perc olvasás

Kettlebell Challenge Fertőszéplakon

Május 13-án, szombaton kettlebellek kongásától, súlyemelő cipők egyenletes dobogásától és a nézők szurkolástól volt hangos a fertőszéplaki tornaterem, ugyanis ezúttal itt rendezték meg a Főnix Funkcionális Sportegyesület kettlebell sport házibajnokságát.

A helyszín mellett az esemény apropója is rendhagyó volt, hiszen a Főnix FSE sportolói a 2023. június 23-25. között Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő WKSF Kettlebell Sport Világbajnokságra készülnek, és a felkészülés fontos állomása volt ez a megmérettetés.
A részt vevő sportolók kiváltsága volt, hogy elsőként próbálhatták ki éles körülmények között a kimondottan a világbajnokságra készült kettlebellverseny-platformokat. 
Valamennyien izgatottan várták az erőpróbát. Tizenévestől az ötvenesig minden korosztály képviseltette magát, és életkortól függetlenül egy emberként szurkoltak az éppen platformon lévőknek. A teljesített szett végén lelkesen gratuláltak egymásnak, és egy kis szusszanást követően részletesen kielemezték a végrehajtott gyakorlatokat.

Az egyesület elnöke, Németh Katalin az alapos elfáradáson túl kimondottan jó hangulatúnak és sikeresnek értékelte az eseményt.  Elmondta, hogy kifejezetten hasznos volt, mivel tényleges versenykörülményeket tudtak teremteni a világbajnokságra készülő sportolóknak. Hozzátette, hogy az elmúlt évek során igazi egységgé kovácsolódott az egyesület tagsága, és nagyszerű érzés egy ilyen közösség tagjának lenni. Kiemelte, hogy hálás Fertőszéplak Önkormányzatának, hogy otthont adott a rendezvénynek, és így az egyesület sportolói nem csupán a szokásos edzőtermi környezetben tesztelhették felkészültségüket.

A remek hangulatú, sikeres rendezvényt követően a sportegyesület vezetője őszintén reméli, hogy ezzel a sporteseménnyel hosszú távú együttműködés indul útjára Fertőszéplak Önkormányzata és Főnix FSE között.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Kettlebell

Legnépszerűbb cikkek