Kettlebell sport - májusi aranyeső

A petőházi Főnix FSE Funkcionális Sportegyesület sportolói kiváló eredményeket értek el a legutóbbi megmérettetésen.

A nehéz pandémiás helyzet alatt sem állt le a kettlebell sportélet hazánkban! Sőt, a május kifejezetten sűrűre sikeredett a megyei kettlebell sportolók számára. A hónap elején zajlott az ezúttal online térben megrendezett IKMF Európa Bajnokság, mely a maratoni számok és a kettlebell pentathlon kontinensviadala volt. Megyénkből 6 sportoló érte el az EB-részvételre feljogosító szintet, valamennyien a most már Petőházán tevékenykedő Főnix FSE versenyzői. A szokatlan online versenyzési forma és a kifejezetten szigorú bíráskodás ellenére is remek eredmények születtek.

I. helyezettek: Bősze Evelin - egykezes hosszú ciklus, 16kg 30’ ; Németh Katalin - kétkezes lökés 30’; Szabó Ágota - egykezes lökés,, 20kg 30’; Szabó Márton (junior) - egykezes lökés, 4kg, 15’;

II. helyzettek: Szabó Szilveszter - egykezes lökés 28kg 30’ ; Szabó Szilveszter - pentathlon

Ahogy lezajlott az Európa Bajnokság, már koncentrálhattak is a főnixes sportolók a Kettlebell Sportági Szövetség által online formában szervezett országos bajnokságra. Itt már rutinos online versenyzőként indultak, sokan több számban is vállalták a szereplést, és ezúttal sem maradtak el a remek eredmények:

I. helyezettek: Ács Szabina (2 versenyszámban), Bősze Evelin (3 versenyszámban); Hadar Rebeka, Horváth Zalán, Németh Katalin; Pető István; Szabó Ágota (2 versenyszámban), Szabó Márton Szabó Szilveszter (2 versenyszámban), Szekeres Péter; Varga Roland, Zentai József (2 versenyszámban)

Az egyesület vezetőedzője elmondta, hogy valamennyi versenyző remek teljesítményt nyújtott, több egyéni rekord is született, de természetesen most is a juniorok, Hadar Rebeka, Horváth Zalán és Szabó Márton vitték el a show-t, hiszen felnőtteket meghazudtoló szorgalommal, kitartással végezték az edzésmunkájukat, aminek meg is lett a pompás eredménye.

A sportolók örültek, hogy a Kettlebell Sportági Szövetség az országos bajnokság online megrendezése mellett döntött, hiszen így biztosabb volt a versenyen való részvétel, de abban mindannyian egyetértenek, hogy nagyon várják az élő versenyeket.

És ez nincs is messze, hiszen a szövetség szervezésében egy nagyszerű hangulatúnak ígérkező egész napos rendezvény várja július 24-én a kettlebellezni vágyókat Siófokon a plázson!

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek