| 2016. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

Kevesebben strandoltak: Idén is augusztus 31-ig tartott a fürdőkben a főszezon

Az idei nyáron csökkent a Soproni Vízmű Zrt. kezelésében lévő strandok látogatottsága – míg tavaly összesen 102 ezren fürödtek Tómalmon, a Fertő tavon és a Lövér-fürdőben, addig idén augusztus 22-ig körülbelül 62 ezer vendéget fogadtak. A visszaesésért valószínűleg a szeszélyes időjárás a felelős.

Július másodika volt a leglátogatottabb nap a soproni és környékbeli strandokon, csak ezen az egy napon 2068-an mentek ki a Lövér-fürdőbe, 1164-en a Fertő tavi strandra és 886-an a Tómalomra. A szakemberek sokéves tapasztalata, hogy a július „erősebb” hónap, mint az augusztus, de a látogatók számát leginkább az befolyásolja, hogy milyen az idő. Ahhoz, hogy tömegek látogassák a vízpartokat, általában többnapos kánikula szükséges. Idén is elsősorban a soproni családok, üdülő- és szállóvendégek pihentek a Lövér-fürdőn, Tómalomra elsősorban a soproniak, a Fertő tóra pedig a turisták, valamint környékbeli családok jártak. Sok diák (közel 2500) vette igénybe júliusban az önkormányzat által biztosított kedvezményt. 

A gyerekek élvezték talán a legjobban a strandolást, ugráltak a vízben, játszottak, csúszdáztak
A gyerekek élvezték talán a legjobban a strandolást, ugráltak a vízben, játszottak, csúszdáztak
fotó: Németh Péter

Idén is augusztusban végezték el a fedett uszoda karbantartását, emiatt itt egész hónapban nem lehetett fürödni. A munkákkal végeztek a szakemberek, szeptember elsejétől ismét a megszokott menetrend szerint lesz nyitva.

A szabadtéri strandoknál augusztus 31-én véget ért a főszezon, a Fertő tó ezután is folyamatosan, míg a Tómalom-fürdő szeptember 30-ig naponta 11 és 19 óra között látogatható. 

Címkék: strand

Legnépszerűbb cikkek