| 2018. április. 19. | 2 perc olvasás

Kezdődik a Final4!

Péntektől a világ legjobb játékosai adnak randevút egymásnak Sopronban a Női Kosárlabda Euroliga Négyes Döntőjében. A pénteki elődöntőben a Sopron Basket a török bajnok Yakin Dogu ellen mérkőzik meg.

A csütörtöki sajtó délelőttön a négy csapat azaz az orosz Jekatyerinburg, a Dinamo Kurszk, a török Yakin Dogu valamint a házigazda Sopron Basket csapatkapitányai és vezetőedzői osztották meg gondolataikat az újságírókkal. A soproni csapatkapitány Fegyverneky Zsófia szerint a szezon elején 100 emberből 99 nem gondolta volna, hogy a magyar együttes a legjobb négy közé jut.


fotó: Leczovics Zsolt

Szinte megjósolni sem lehet az első elődöntő végkimenetelét, ahol a két orosz sztárcsapat a Dinamo Kurszk és a Jekatyerinburg mérkőzik meg a döntőbe kerülésért. A Dinamo Kurszk tavaly veretlenül hódította el az Euroliga trófeáját és a négyes döntőig vezető úton idén sem talált legyőzőre. Az UMMC Jekatyerinburg legutóbb 2013-ban és 2016-ben tudta megnyerni a sorozatot. 


fotó: Leczovics Zsolt

A Yakin Dogu együttese tavaly megnyerte az Európa Kupát, a hazai szériák címvédése mellett az Euroliga Final Four elérése volt a cél, ehhez pedig tudatos építkezést folytattak. Az elődöntő külön pikantériája, hogy a török együttes csapatkapitánya Courtney Vandersloot a magyar válogatottat erősíti. A játékos elmondta: nagyon szereti Magyarországot és várja, hogy magyar közönség előtt lépjen pályára. Hozzátette négy nagyon jó csapat méri össze tudását egy nagyszerű város nagyszerű közönsége előtt.


fotó: Leczovics Zsolt

A kosaras világsztárok mellett más fellépőket is láthat a közönség az aréna parkettjén. Oroszországból a Funny Foxes, Lengyelországból a Gdynia Cheeleders csapata lép fel, műsort ad a The Strokes együttes és Freddie. A Szépség és a Szörnyeteg egy látványos zenés jelenete is megelevenedik majd a parketten a Budapesti Operettszínház művészeinek köszönhetően. A szervezők igazi csúcspontnak a világ egyik legismertebb kosaras akrobatacsapatát is szerződtették, így a Lord of Gravity műsorát ezúttal élőben láthatja a Final4 közönsége.


fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek