Kezdődik a Szülők egyeteme!

Szeress, nevelj okosan! mottóval gyermeket váró kismamáknak, szülőknek és nagyszülőknek nyílik lehetőség vendég-hallgatókén részt venni a Benedek Elek Kar kurzusain. A kezdeményezés országos szinten is egyedinek számít.

Nemsokára már nemcsak az egyetemi hallgatók ülnek majd a Soproni Egyetem Bendek Elek Pedagógiai Kar termeibe, hanem vendég-hallgatók is – kismamák, szülők és nagyszülők csatlakozhatnak a számukra érdekesnek vagy aktuálisnak tűnő nagyelőadásokhoz.

Kissné Dr. Zsámboki Réka dékánhelyettes portálunkat a kezdeményezés kapcsán arról tájékoztatta, hogy az érdeklődők a nekik összeállított órarendből választhatnak a pedagógiai és pszichológiai tájékozottságot megalapozó és az általános műveltséget gazdagító tantárgyak közül. 14 oktató vállalta azt, hogy beengedi a szülőket nagyelőadásaira – ez 18 tantárgyat jelent. Ezek a kurzusok segítenek a családoknak, hogy tudatosan nevelhessék gyermekeiket. A kurzus októberben indul és a leendő és gyakorló szülőknek, illetve nagyszülőknek november végéig lesz lehetőségük részt venni az egyetemi előadásokon. Jelentkezni a Kar honlapján, elektronikus úton lehet.

A Szülők egyeteméről szerdán tartott sajtótájékoztatót a Benedek Elek Pedagógiai Kar vezetősége. Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester is, aki kiemelte: a képzés aktualitását az adja, hogy 2018 a családok éve hazánkban. Amelyben a kormány arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos szerepe van a családnak a társadalomban. Az, hogy egy család jól működjön nagyon fontos cél, ehhez nyújt segítséget a szülőknek a Benedek Elek Kar kurzusa.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek