| 2018. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Kezdődik az iskola

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben az esztendőben is jelentős mértékben támogatja az iskolakezdésben érintett családokat, hiszen ingyenesen biztosít a legkisebbek számára tanszercsomagokat illetve a 12 osztályig helyi autóbuszbérletet.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén is támogatja a diákok iskolakezdését, amely nagy segítséget nyújt a családok számára. Sopron önkormányzata már korábban felmérte a leendő első illetve második osztályos diákok várható létszámát, és felkérte a helyi tanintézmények vezetőit, hogy vizsgálják felül az új tanévre tervezett, az önkormányzat által biztosított iskolakezdő csomag tartalmát. Az önkormányzat a kapott  információkat visszakapva és összegezve  megrendelte a csomagokat közel négymillió forint értékben, melyeket a tanévkezdés előtti napokban az iskolákban vehetnek majd át a nebulók.

Ebben a tenévben  1446 első és második osztályos tanuló kap majd ezáltal ingyenes iskolakezdő csomagot, amelyben a füzeteken kívül írószerek, színes papírok, írólapok, füzetek  és további  nélkülözhetetlen iskolakezdési felszerelések is vannak. További segítséget jelent, hogy a kormány határozata alapján az 1–9. évfolyam diákjai idén is térítésmentesen kapják a tankönyveiket, amely szintén jelentős támogatást jelent a családi költségvetéseknek. 

Jó hír  az is, hogy Sopronban az alap- és középfokú oktatásban résztvevő mintegy tizenegyezer diák – elsőtől osztálytól a tizenkettedik osztályig – ingyenesen kapja meg a helyi közlekedéshez az autóbuszbérletet, amely szintén jelentős segítség az önkormányzattól a családoknak.  

Legnépszerűbb cikkek