| 2017. március. 13. | 3 perc olvasás

Kezdődnek a Soproni Tavaszi Napok

Többek között drón és robotika show, Bödőcs Tibor új estje, My Fair Lady bemutató, WAMP design vásár is szerepel a Soproni Tavaszi Napok programkínálatában.

Hétfőn reggel, egy nappal az idei rendezvénysorozat előtt sajtótájékoztatón is ismertették a 2017. évi Soproni Tavaszi Napok gazdag programválasztékát a szervezők, ahol elhangzott, hogy az idei esztendőben is minden korosztály számára több műfajban kínálnak tartalmas kikapcsolódást. 

Elsőként Pataki András a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója, a Soproni Petőfi Színház főrendezője köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy a változatosság jegyében igazán sokszínű rendezvénysorozat előtt állunk, ahol reményeik szerint bizonyára minden soproni és idelátogató turista is talál majd számára ígéretes programot. 

Sopron város nevében Tóth Éva önkormányzati képviselő hangsúlyozta, Sopron, kultúrvárosi rangjához méltó módon a vidéki városok között elsőként rendezte meg a Tavaszi Fesztivált, és azóta is a hagyományok, a folyamatosság az érték alapján teremt több heten át egy intenzív művészeti, kulturális erőteret a városba, amely élménytadó a helyieknek és vonzerő az ideérkezőknek.

Ezt követően Dr. Várszegi Tibor Kulturális igazgató és Kóczán Péter Kulturális csoportvezető ismertette és ajánlotta a gazdag műsorkínálatot, melyekből is mi is merítettünk egy rövid ajánló keretein belül. 

Pataki András, Tóth Éva, Dr. Várszegi Tibor, Kóczán Péter (b-j)
Pataki András, Tóth Éva, Dr. Várszegi Tibor, Kóczán Péter (b-j)
fotó: Leczovics Zsolt
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
fotó: Leczovics Zsolt
Kóczán Péter részletesen is ismertette a gazdag programkínálatot
Kóczán Péter részletesen is ismertette a gazdag programkínálatot
fotó: Leczovics Zsolt

A Haydn Filharmónia hangversenyével indul 2017. március 14-én Sopron nagymúltú kulturális fesztiválja, a Soproni Tavaszi Napok. Április közepéig 14 program, köztük könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, gyerekprogramok és kuriózumok várják a közönséget a Liszt központban valamint a Soproni Petőfi Színházban.

Haydn Filharmónia
Haydn Filharmónia

Igazán különleges programnak ígérkazik a kétnapos Drón és robotika show is, amely Budapest után mutatkozik be Sopronban és ami a jövő technológiáit vonultatja fel, ahol az iprai robotika kiválóságai mellett a hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletület teszik. 

A fesztivál másik különlegességének ígérkezik a stílus és egészség jegyében megvalósuló Tavaszi Ét-Trend című rendezvény, ahol a Világ- és Európa bajnok aerobic szakedző, Katus Attila valamint a közismert stylist, Lakatos Márk segít a tavaszi megújulásban.

 Drón és robotika show
Drón és robotika show
Katus Attila és Lakatos Márk is Sopronba érkezik
Katus Attila és Lakatos Márk is Sopronba érkezik

A Tavaszi Napokon új önálló esttel lép fel Bödőcs Tibor humorista, újra Sopronba érkezik az ország kedvenc design vására, a WAMP, és színházi élményből sem lesz hiány.

A Petőfi Színház előadásában a My fair lady-t láthatják a nézők, az Orlai Produkció pedig a Várj, míg sötét lesz és a Száll a kakukk fészkére című színműveket mutatja be Kovács Patríciával, Szabó Kimmel Tamással és Péterfy Borival a főbb szerepekben.

Neves előadók szerepelnek a zenei programokon is, a Romantika című hangverseny szólistája Kelemen Barnabás lesz, akusztikus koncertet ad az Anna and the Barbies, a gyerekeket pedig a Hahó együttes várja.  

A helyi művészek bemutatása is fontos része a fesztiválnak, így Borsodi Zsuzsa keramikus munkáival,  a soproni szimfonikusokkal és a zeneiskola kiváló növendékeivel is találkozhat a közönség.

My fair lady
My fair lady
Borsodi Zsuzsa keramikus munkái is láthatóak lesznek
Borsodi Zsuzsa keramikus munkái is láthatóak lesznek

Részletes program valamint a jegyvásárlással kapcsolatos információk elérhetőek a www.prokultura.hu oldalon. 

Legnépszerűbb cikkek