| 2020. június. 22. | 1 perc olvasás

Kézfertőtlenítőszert kaptak a Jereván lakótelep intézményei is

A Jereván lakótelepen működő intézmények vezetői is kézfertőtlenítőszert vettek át Csiszár Szabolcs alpolgármestertől és Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőitől hétfőn.

A higiéniai előírások betartásának elősegítésére és az egészség megőrzésére érdekében indult ez az a program, amelynek részeként több száz liter kézfertőtlenítőszert adott át soproni intézményeknek az önkormányzat.

A Fidesz-KDNP-s képviselők további 300 liternyi kézfertőtlenítőszert ajánlottak fel a soproni óvodák és bölcsődék részére, támogatva ezzel azokat a helyeket, ahol a legnagyobb szükség van az elővigyázatosságra. Az óvodákban-bölcsődékben például a szülőknek is el kell végezniük a kézfertőtlenítést, amikor belépnek az intézménybe.

Hétfőn a Trefort Téri Óvodába, a Százszorszép Bölcsődébe, a Zöld Ág Bölcsődébe, és a Jereváni Kék Tagóvodába érkezett meg a felajánlás, ami a részönkormányzat képviselőinek is kiemelten fontos, így ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez.


fotó: Griechisch Tamás

- A kormány a veszélyhelyzetet megszüntette, de a járványügyi előírások még érvényben vannak, így például a maszkhasználat és kézfertőtlenítés még mindig javallott. Azért, hogy ezek az elvárások maradéktalanul megvalósulhassanak a soproni intézményekben, mi is segítünk nekik ezzel a felajánlással is – mondta el Csiszár Szabolcs alpolgármester az átadás alkalmával, amin Tóth Éva, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzatának elnöke és Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett.


fotó:Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek