| 2016. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Kiállítás a kilátónál

Dr. Kőhalmy Tamás nevét viseli majd a Károly-magaslati kilátó mellett szeptemberben nyíló vadászati kiállítás. A Taeg új kiállítóterében közel kétszáz négyzetméteren mutatják be a Soproni parkerdőben folyó erdészeti és vadászati munkát.

Országos szinten még mindig sok előítélettel és negatívummal találják szembe magukat az erdészek és vadászok, ezért is érzik fontosnak Sopronban is, hogy megmutassák a nagyközönségnek a parkerdőben folyó munkát. Ezt a feladatot hivatott segíteni a tervek szerint szeptember 30-án nyíló új kiállítás a Károly-kilátó szomszédságában.

Az új vadászati kiállítás kívülről már teljesen elkészült, jelenleg a belső munkálatok folynak
Az új vadászati kiállítás kívülről már teljesen elkészült, jelenleg a belső munkálatok folynak
Fotó: Németh Péter

– Az egykori büféépület helyén épült fel a dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus, a NYME egyetemi tanára, a Vadgazdálkodási Intézet első igazgatójának nevét őrző vadászati kiállítás, amely három szinten, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekesen igyekszik bemutatni a Soproni parkerdőt – tudtuk meg Bánáti Lászlótól, a Taeg Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatójától. – A földszinten ismét üzemelni fog az erdei büfé a hozzátartozó vizesblokkokkal, természetesen mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető lesz. Ezen a szinten rendezzük be az elsősorban a gyerekeket célzó interaktív tárlatot a parkerdő állat- és növényvilágáról. A felső emelet a vadászaté lesz: itt látogatható majd a Kőhalmy hagyaték: a kiállítás összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak szakmai, hanem személyes is legyen, ezt a célt erősítik a professzor úr személyes tárgyai, bútorai is, melyeket a családtól kaptunk. Emellett látható a vadászati és vadgazdálkodási tárlat képekkel, fotókkal preparátumokkal, ahol tabletek, kijelzők is segítik a tájékozódást. A pinceszinten kialakítunk egy ötven négyzetméteres vetítőtermet, itt az előadások, filmek megtekintése mellett a falakon különböző technikákkal elkészített plakátok mutatják be a parkerdőt.

A vadászati kiállítás kivitelezésére a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott százmillió forintot a Taeg Zrt., amely emellett saját forrást is felhasznált. Az épület kívülről elkészült, jelenleg a festőbrigád dolgozik a belső terekben.

Legnépszerűbb cikkek