| 2017. március. 13. | 2 perc olvasás

Kiállítás a Lisztben: Mesebeli világ, különös állatok ...

Művészi tetoválásokról készült fotókat láthatnak az érdeklődők Franken Vivien kiállításán a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Aprólékosan megrajzolt, összetett minták és minimalista geometriai formák is szerepelnek a kőszegi tetováló, Franken Vivien munkái között. Saját stílusát leginkább a szimbolikában gazdag, mesebeli, szürreális világ jellemzi, benne különös állatokkal, furcsán bájos teremtményekkel.

A megnyitón Barcza Attila önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a tárlat anyaga sok szempontból is izgalmas, hiszen az mellett, hogy tabukat dönget, sok egyéb kérdést is előtérbe helyezhet. Többek közt felvetheti azokat a kérdéseket hogy vajon hol van a tetoválás helye a művészetben illetve hogy hogyan kapcsolódik össze a tetoválás a képzőművészettel?

A kérdésekre  a válaszok ott rejlenek a kiállítás képein és ezekről meggyőződhet mindaz aki ellátogat a tárlatra az mellett, hogy új élményekkel gazdagodhatva térhet majd haza. - mondta a képviselő.

A kiállításon mindösszesen 20 darab kép szerepel, melyek papíron, üvegkeretek mögött függenek, valamennyi monochrome, fekete- fehér színű tetoválásokat ábrázolnak – részben valószínűleg innen a névadás – Fekte Geometria Mesék. Az ábrákon Franken Vivien saját alkotói világából kölcsönzött lények elevenednek meg. Egy különleges alkotói metamorfózis végtermékei ezek, szó szerint személyre szabott és varrt történettel.

Franken Vivien kiállítása a Liszt központ földszinti kiállítóterében díjtalanul tekinthető meg 2017. március 25-ig, naponta 09.00 és 17.00 óra között. 

 

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek