| 1 perc olvasás

Kiállítás nyílt a sopronkőhidai rabok művészeti alkotásaiból - mintegy 150 tárgy került ki a bemutatótérbe

A fogvatartottak reintegrációjában nagy szerepe van a képzőművészeti szakköröknek. A kézműves foglalkozás során az egyént az alkotás öröme viszi előre, az elkészült művek számára fontos (eszmei) értéke pedig segíti a fogvatartottakat a jó, a szép, a társadalmilag elfogadott dolgok felé fordulásban.

Évek hosszú sora óta gyűjtötték Sopronkőhidán is a bentlakók munkáit, míg végül néhány héttel ezelőtt megtalálták számukra a megfelelő helyiséget is. A kiállításra több száz munkából válogattak a kollégák, a cél az volt, hogy minél többféle technikát tudjanak megmutatni, az alkotások között legyen olyan is, amely tükrözi az alkotó helyzetét, de a látogatók láthassanak olyan munkákat is, amelyek akár civil műcsarnokban is megállnák a helyüket.

A falakra különböző technikával alkotott, más-más témájú festmények, rajzok, cérnaképek kerültek. A tér többi részében papírmaséból, szappanból, fából, cirokból, textilből, bőrből, háncsból és kerámiából készült alkotások találhatók. A látogatók könyvébe pedig elítélt által készített tollal írhatnak be a kiállítás megtekintői.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek