| 1 perc olvasás

Kiállításmegnyitóval indultak a horvát napok Sopronban

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg hétvégén a soproni horvát napokat. A rendezvénysorozat szervezői minden évben figyelmet fordítanak arra, hogy lefedjék a látogatók érdeklődési körét.

 -Ennek megfelelően idén is készültek kiállítással, konferenciával és zenés estével, valamint vasárnap ünnepi szentmisével és kulturális programmal a Mária-szobornál – részletezte dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.

Fotó: Griechisch Tamás


A rendezvénysorozat kiállításmegnyitóval indult a Rejpál-házban. A tárlat festményeit Srećko Perković nekcsei festő alkotta 2023 karácsonya és az azt követő vízkereszt között. 14 glagolyita betűt mutat be nagy formátumban, sok más szimbólumot is használva.

A megnyitón részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő is.
- A horvátok és a magyarok Sopronban és környékén a középkor óta együtt élnek. A városunk több nagy alakját köszönhetjük a horvát nemzetiségieknek. Ilyen volt a nemrég elhunyt Grubits János főorvos, az ő emlékének is ajánlom ezt a mai kiállítást, mert ő nagyon sokat tett a városunkért, nemcsak mint a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, de mint doktor, orvos is – mondta el Filep Márk önkormányzati képviselő.

Legnépszerűbb cikkek