Kiállnak a Fertő tavi beruházás mellett Sopron és a térség polgármesterei

Közös nyilatkozatban fejtik ki, hogy a tervek megvalósítása hatalmas gazdasági és turisztikai erőt jelent majd valamennyi környékbeli település számára. A kilenc polgármester által kiadott nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük.

NYILATKOZAT

A Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térség településeinek polgármestereiként közösen nyilatkozunk arról, hogy egységesen kiállunk a Fertő part fejlesztésének szükségessége mellett. A tervek pontos ismeretében támogatjuk a jelenleg tervezett beruházást, amelytől az egész térség turisztikai fellendülését is várjuk. Folyamatosan fejlődő településeink számára új lehetőségeket nyújt majd a térség legnagyobb turisztikai és közösségi beruházása.

Elhatárolódunk minden olyan politikai indíttatású kezdeményezéstől, amely ezt a tervezett fejlesztést gátolni próbálja, egyben visszautasítjuk, hogy a fejlesztés rossz hatással lenne a környék turizmusára, közösségi értékeire és településeink életére. Éppen ellenkezőleg, azt valljuk és kiállunk amellett, hogy csakis egy ilyen, európai színvonalú fejlesztés lehet valós alternatíva a korszerű ausztriai üdülőhelyek mellett a hazai oldalon. 

A fejlesztés által településeink idegenforgalma – vendéglátás és szálláskiadás tekintetében is – felívelő pályára kerülhet, amelynek csakis pozitív gazdasági hatásai lehetnek a térségre nézve. Örömmel ajánljuk majd a megújuló Fertő Partot a településeinken élőknek, a helyi családoknak és iskolai csoportjainknak. 

A nyilatkozatot elfogadók névsora:

Bognár Zoltán – Fertőd polgármestere
Dévényi Zoltánné – Hidegség polgármestere
Dr. Farkas Ciprián – Sopron MJV polgármestere
Horváth Attila – Fertőhomok polgármestere
Kóbor Attila – Fertőszéplak polgármestere
Kutrucz Gyula - Fertőboz polgármestere
Palkovits János – Fertőrákos polgármestere
Papp Gyula – Sarród polgármestere
Szigethi István – Hegykő polgármestere

 

 

Legnépszerűbb cikkek