| 2022. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

Kicsik és nagyok ismerkedtek a tűzoltói hivatással

Sikeres nyílt napot tartott a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, az eseményen több mint kettőszáz óvódás, általános iskolás és kísérőik vettek részt.

A gyerekek és felnőttek megismerkedhettek a katasztrófavédelem feladataival és a tűzoltói hivatással. A forgószínpadszerűen berendezett bemutatón megtekintették a hivatásos tűzoltók egyéni védőfelszereléseit, a beavatkozásokon használt tűzoltási- és műszaki mentési eszközöket, a sugárveszélyes káresemények során alkalmazott járművet, a tűzoltó gépjárműveket és különleges szereket.

fotó: Katasztrófavédelem

A gyerekek játékos keretek között tűzoltási feladatot is kipróbálhattak, valamint megismerkedhettek az életmentés során használt mentőkötéllel, sőt a bátrabbak saját magukon is megtapasztalhatták, hogy milyen lenne  szükség esetén egy „hármas hurok” biztonságos „ölelésében”  leereszkedni a magasból. A legnagyobb sikert a műszaki mentési bemutató aratta, amely során egy kerékpáros balesetet szimuláltak a  tűzoltók. Bemutatták, hogyan segítik és szabadítják ki a beszorult embert a káreseménynél, valamint ha elsőként érkeznek a helyszínre, hogyan vizsgálják meg a sérülteket. Reméljük, hogy minden résztvevő hasznos információk birtokában és élményekkel gazdagon tért haza!

fotó: Katasztrófavédelem

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek