| 2020. május. 17. | 1 perc olvasás

Kiemelt szerepben a pénzügyi biztonság

Ma már a diákok és a pedagógusok között is sokan vannak, akik lelkes és felkészült támogatói a pénzügyi tudás megszerzésének. Az idén tavasszal lezajlott, az országban mintegy 1200 iskolát felölelő PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában a pénzügyi biztonság állt, ahol nagy szerepet kapott a digitális biztonság is, ami a fiatalokat az átlagosnál is jobban lázba hozta.

A 2017-ben elfogadott pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormányzati stratégia fő célcsoportja az iskolarendszerben tanulók, hiszen őket lehet a megszólítani legszervezettebb keretek között. 
A használható, gyakorlatorientált, élményszerűen átadható tudás nélkülözhetetlen a fiataloknak ahhoz, hogy sikeres életet tudjon élni felnőttként.

A stratégia rendelkezik saját honlappal is (okosanapenzzel.hu), ahol a Magyarországon elérhető pénzügyi tartalmak egy platformon érhetőek el.
Ugyancsak a PÉNZ7 keretében szervezte meg a Pénzügyminisztérium a Nagy Pénzügyes Diáktesztet is, amelynek keretében immár második alkalommal a 14-20 év közötti fiatalok mérhették össze pénzügyi tudásukat.
A rendezvény 13 ezres részvételi száma megerősítette a szervezőket, hogy szükség van iskolán kívüli, játékos formában történő tudásátadásra is. 

 

A Nagy Pénzügyes Diáktesztről rövid összeállítások is készültek:

Legnépszerűbb cikkek