| 2020. szeptember. 17. | 2 perc olvasás

Kihirdették a környezetszépítő verseny győzteseit - galéria a pompás kertekről

Lezárult a Virágos Sopronért környezetszépítési verseny 2020-as fordulója. A szervezők csütörtökön kora délután adták át a díjakat a nyerteseknek. A versenyzők idén 5 kategóriában nevezhettek, úgy mint intézmények, lakóközösségek, vállalkozások, de természetesen egyéni nevezésre is volt lehetőség a családi házak és a balkon, erkély, terasz kategóriákban. A szakmai zsűri minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazta vásárlási utalvánnyal. A résztvevők oklevelet, ajándékcsomagot vehettek át.

A szakértő bizottság az értékeléseket június végén végezte el, az épület (udvar, előkert, oldalkert) és a csatlakozó közterület gondozottsága, valamint az épület virágosításának és gondozottságának figyelembevételével.  Fotókkal is megörökítették a színpompás virágokkal körülvett ingatlanokat.

Az egyik pályázó
Az egyik pályázó

Fotó: Fodor Regina

Dr. Simon István alpolgármester megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki a városnak és a szervezőknek a verseny lebonyolításáért, a nevezőknek pedig az évről évre tanúsított aktív részvételükért. Beszédében kiemelte: a friss levegőn, növényekben gazdag környezetben töltött idő nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Arra bíztatta a jelenlevőket, hogy a továbbiakban is igyekezzenek a környezet szépítése iránt érzett elhivatottságukat megőrizni.

„Az a célunk, hogy akik szép kertet gondoznak és hajlandóak egy ilyen megmérettetésben részt venni, azok egy kis nyilvánosságot is nyerjenek a verseny által. Szeretnénk az emberek fókuszát ráirányítani ezekre a hangulatos, dísznövényekben gazadag házakra. Reméljük, ragadós a virágok szeretete és egyre többen éreznek kedvet ahhoz, hogy virágokban gazdag, szép környezetet teremtsenek a lakóhelyük köré” –summázta a verseny lényegét Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, aki a zsűri elnöke is volt. 


Fotó: Fodor Regina

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta: Minden résztvevő győztes ezen a verseny, hiszen sokat tesznek azért, hogy a lakókörnyezetük szép és rendezett legyen. Ez egy példamutató magatartás, hiszen így másokat is motiválnak. Mint mondta, ennek a versenyek a legnagyobb nyertese a város, hiszen az ő munkájuk által lesz még szebb és vonzóbb akár az itt élők, akár az ide érkezők szemében.

A 2020. évi Virágos Sopronért környezetszépítő verseny helyezettjei:

Balkon, erkély kategória

I. Karakai Győző

II. Allaga Krisztina

III. Bikali Tamás

Vállalkozások kategória 

I. Szigethi Sándor - Bányász Múzeum

II. Szalai András - András Pince, Borozó

III. Smau Garden&Pub - Farkas István

Intézmények kategória

I. Bánfalvi Óvoda - Dr. Horváth Ivánné

I. Ikva Idősek Otthona

II. Bánfalvi Óvoda, Kőszegi úti Tagóvoda

II. Soproni Árpádházi Szt. Margit plébánia

III. Bánfalvi Óvoda, Hársfa Sori Tagóvoda – Zsuppán Eszter

Különdíjas:  Brennbergbányai Óvoda

Lakóközösség kategória

I. Vársoház u. 2 Társasház (Péteri Tímea, Horváth Katalin, Decsi Gábor)

II. Belváros Átrium Társasház Sipos Erzsébet

III. Varga Antal

Különdíjas:  Horváth Sándor

Családi házak kategória

I. Szanyi Hajnalka

II. Lukács Zoltán

III. Bebesi József

Különdíjas:  Mogyorósi Rita          

                   Koppány Tamásné    

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek