| 2022. november. 7. | 1 perc olvasás

Kihirdették a Soproni Gyógyközpont videópályázatának győzteseit

A szív világnapjához kapcsolódva hirdetett videófilm-készítési pályázatot középiskolás diákok részére a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény célja, hogy a felnövekvő generáció tagjait is megismertesse az egészséges életmód alapjaival, a betegségek megelőzésének lehetőségeivel. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket is bemutatták.

A Soproni Gyógyközpont a Szív Világszövetsége (WHF) 2022. évi, „Use heart for every heart!” felhívásához kapcsolódóan hirdetett videópályázatot középiskolás diákok részére. A pályázatra egyénileg vagy maximum 3 fős alkotócsoportokban lehetett nevezni. A maximum 3 perces kisfilmeknek a 2022. évi szív világnap mottójához kellett kapcsolódniuk. A zsűri a pályamű tartalma, a választott témához kapcsolódó üzenet, valamint a megvalósítás ötletessége és a technikai megfelelőség alapján rangsorolta a pályaműveket.

fotó: Máthé Alexandra

Az eredményhirdetésen dr. Molnár Sándor főigazgató, valamint dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány elnöke (a zsűri elnöke) köszöntötte a legeredményesebb pályázókat.

fotó: Máthé Alexandra
A Soproni Gyógyközpont és a Soproni Erzsébet Korházért Alapítvány kiemelt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségek megelőzésére. A pályázat során a fiatalok ötletesen, kreatívan és sokrétűen világítottak rá az egészségmegőrzés fontosságára

– mondta dr. Komornoki László.

fotó: Máthé Alexandra

Egyéni kategóriában Sztahovszky Dániel Kardio maci válaszúton című kisfilmje, míg csapat kategóriában Dongó Petra és Bátyi Dorka szív világnapi kisfilmje lett az első helyezett. Mindhárom díjazott a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium tanulója.

fotó: Máthé Alexandra

Sztahovszky Dániel: Kardio maci válaszúton című kisfilmjét itt tekinthetik meg:

https://admin.sopronmedia.hu/uploads/2022%20november/kardiomaci.mp4

Dongó Petra és Bátyi Dorka szív világnapi kisfilmjét itt tekinthetik meg: 

https://admin.sopronmedia.hu/uploads/2022%20november/sziv.mp4

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek