Kihívás napja? Teljesítve!

  2018. május 30. - www.sopronmedia.hu

Sopron idén is csatlakozott a kihívás napjához, amely program lényege, hogy minél többen mozogjanak minimum negyed órát a szervezett programok valamelyikén. Városunkban több helyen is ingyenes sportolási lehetőséggel várták az érdeklődőket, amely esemény népszerűsége minden évben egyre nő.

A mozgalom 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik település a sportosabb. Ezt úgy döntötték el, hogy 00.00 órától egészen 21.00 óráig a helyszíneken folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást 15 percen keresztül. 

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte a világban, melyhez Magyarország 1991-ben csatlakozott.  Sopronban tavalyelőtt már nagy sikerrel valósult meg ez a program, amelyet aztán résztvevői létszámban tavaly sikerült túlszárnyalni és amelynek eredményét az idei esztendőben remélhetőleg ismét sikerül megdönteni. 

Idén is sokan vállalták a kihívást, amelynek keretében több helyszínen várta a résztevőket a szervező sportfelügyelet. A Várkerületen, a Mária szobor melletti közösségi téren szinte egész délután tartottak a különböző aerobic, karate és thai chi bemutatók, amely edzésekbe bárki becsatlakozhatott, de kinyíltak a kapuk a kihívást vállalók előtt az uszodában és a Halász Miklós Sporttelep tornacsarnokában is. 

Akik a túrázást kedvelik, azoknak lehetőségük volt a Lövérekben szervezett programokon részt venni, a kora esti órákban pedig az Ágfalvi úti sporttelepen várták a mozogni vágyókat. 

 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...