| 2023. február. 4. | 2 perc olvasás

Kikapott az SKC

Öt egymást követő elszenvedett vereségét próbálta hazai pályán feledtetni a Sopron KC, az előző fordulóban hosszas győzelmi sorozatot követően szintén vereséget szenvedő Zalakerámia ZTE KK ellen.

A mérkőzést Jones és Barnett pontjaival a Sopron kezdte jobban, hat perc elteltével Valerio Bodon öt pontját követően 13-5 állt az eredményjelzőn. A ZTE pontatlan volt a támadásokban, dobásaik nem estek be. Ebben a szakaszban 13 próbálkozásukból csupán kettő talált utat a gyűrűbe. Az időkérést követően aztán kezdtek magukhoz térni a vendégek, Osztojics büntetőből, Rakicsevics pedig kétszer távolról talált be. Jones továbbra is aktív volt, a zalaegerszegieknél Trice szerzett pontokat. A negyed négypontos hazai előnnyel zárult (22-18).
Zsíros kosara jelentette a második negyed első kosarát, amire Shine válaszolt. Folyamatosan próbálkoztak a vendégek, ám soproni részről mindig érkezett a válasz. Csuti hiába talált be többször is, Takács triplájával 33-25-nél újra nagyobb lett a különbség a felek között. Trice középtávolról talált be, Polster pedig hármast dobott, ezzel 33-31-re feljöttek a vendégek. Hiába kért időt Flevarikisz vezetőedző, Joseph távoli próbálkozása kimaradt. Smith előbb kiegyenlített, majd a vezetést is átvette a csapatának. Innen már nem adta ki a kezéből a vezetést a negyed során a ZTE. Az utolsó két pont Jones nevéhez fűződött, de egy pont így is megmaradt a vendégek előnyéből (39-40).

Durham közelijével indult a második félidő, ezzel még visszavette a vezetést a Sopron. Mint később kiderült, a mérkőzés során utoljára volt a hazaiaknál az előny. Jones és Barnett pontjaival igyekezett a Sopron közelebb kerülni, de Rakicsevics demoralizáló kosarakat szerzett. Folyamatosan megvolt a pár pontos távolság a két csapat között, a játékrész végére öt pontra nőtt a különbség a félidei egy pontot követően (52-57).

Nem adta fel a Sopron a záró etapban sem, de a ZTE a 34. percben, O’Reilly triplája után már tízzel vezetett. A meccs végleg eldőlni látszott, amikor Keller öt pontot tett be a közösbe, és a vendégek 54-69-re megléptek négy perccel a vége előtt. A végén már csak a különbség volt kérdéses, 12 ponttal nyertek a zalaegerszegiek (65-77).

Fotók: Bálizs Zsuzsa

Legnépszerűbb cikkek