| 2017. szeptember. 16. | 1 perc olvasás

Kilátó Napja Sopronban

Idén szeptember 16-án tartották a Kilátó Napját, az immáron már 81 éves Károly-magaslati kilátónál, mely a Soproni Parkerdő egyik legnépszerűbb kiránduló helye.

A Soproni Városszépítő Egyesület és a TAEG Zrt. által szervezett ünnepségen Dr. Józan Tibor a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy éves programjuk egyik fontos és biztos  pontja a Károly-magaslati kilátónál lévő megemlékezésük. Röviden beszélt a Károly-magaslat történelméről, például megemlítve a soproni építészt Winkler Oszkárt, akinek a tervei alapján épült meg a kilátó illetve Heimler Károlyt az akkori Városszépítő Egyesület elnökét aki a saját vagyonát is felajánlotta illetve zálogba helyezte a torony megépülése érdekében, amit aztán 1936-ban át is adtak.


fotó: Griechisch Tamás

Bánáti László  a TAEG Zrt. kommunikációs igazgatója ünnepi beszédében hangsúlyozta: Sopron a kilátók városa, melynek a legszebb pontja és centruma természetesen itt a Soproni Parkerdőben található. Beruházásaik folyamán tudatosan törekedtek arra, hogy mind a fiatalok, családosok valamint az idősebb korosztály igényeit is figyelembe vegyék, oktatás, és ismeretterjesztés területén. 

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő megemlékezésében méltatta  a szépséges tájat, a látványt, melyben az ember kicsinek érezheti magát, látva a hatalmas természetet a kilátóról, és ha az ember elég bölcs hozzá, akkor ez a környezet megnyugvást is adhat a léleknek. Megköszönte a Soproni Városszépítő Egyesületnek és a TAEG Zrt-nek, hogy gondozzák és fejlesztik a kilátót és környékét, hogy a soproniak büszkék lehessenek nyolcvan év múlva is a Károly  - magaslati kilátóra és hogy mindenkinek legyen majd egy személyes története, melyet megoszthat fiaival, unokáival.

Ács Tamás színművész előadásában verssel és novellával folytatódott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódó program, majd zárásként a Taschner borház idei Irsai Olivérét kóstolhatták meg a résztvevők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek