Kilenc óvoda újulhatott meg Sopronban!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és Magyarország Kormánya számára kiemelt fontossággal bír a családok támogatása, valamint annak biztosítása, hogy a gyermekek korszerű körülmények között nevelkedhessenek. Ennek szellemében önkormányzati, állami és uniós támogatással került sor a soproni óvodák energetikai felújítására, elősegítve azok korszerű és hatékony működését.

A projekt megvalósítása hozzájárul a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítéséhez. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt keretében gyermekellátási szolgáltatások fejlesztését valósította meg 307 millió Ft összköltséggel, elsősorban energetikai korszerűsítés végrehajtásával.
A projekt keretében igénybe vett támogatás összege: 304.254.076 Ft.

A nők munkaerő-piaci részvételének elősegítése érdekében, a kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodák, és így az általuk nyújtott szolgáltatások minősége is jelentős mértékben javult.
A projekt során összesen 837 db, 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhely került fejlesztésre, illetve az energetikai korszerűsítések eredményeképp csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása és az épületek üzemeltetési költségei, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelmi adottságok javulásához.

A projekt 6 helyszínen valósult meg. Az István Bíró utcában található Hermann Alice Óvodában, a Soproni Horváth József utcai Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájában, illetve a Sopron Ady Endre utcai Bánfalvi Óvodában egy-egy épületrész teljes energetikai felújítása, homlokzati és hőszigetelés, nyílászáró csere és fűtéskorszerűsítés valósult meg, projektarányos akadálymentesítés mellett.
Három további óvodában, a Bánfalvi Óvoda Hársfa Sori, Jegenye Sori és Kőszegi Úti Tagóvodáiban kisebb fejlesztések mentek végbe. Kültéri ivókutat és zuhanyzót létesítettek, eszközbeszerzéseket, vizesblokk felújítását és egyéb kisebb felújításokat hajtottak végre.

A fotók illusztrációk!

Legnépszerűbb cikkek