| 2021. június. 30. | 1 perc olvasás

Kilenc szír illegális bevándorlót fogtak el Röjtökmuzsaj térségében

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei négy megyés akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján – 2021. június 29-én 19 óra 45 perckor a 8627-es számú úton, Röjtökmuzsaj térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú gépkocsit, amit egy 40 éves cseh férfi vezetett.

Az autóban a sofőrön kívül további kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a járművezetőt és a migránsokat is elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók a cseh sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek