| 2021. február. 10. | 1 perc olvasás

Kilenc újonc tűzoltó lép szolgálatba Sopronban

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így mától kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét.

Az újonc tűzoltók 13 megyében – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém – és Budapesten kezdik meg a beavatkozó tűzoltói munkát. 

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öthónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tizenhat új tűzoltó áll a mai naptól szolgálatba. Hárman - Fekete Marcell, Bognár Márton és Jánoki József Zalán - a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra kerülnek, négyen, - Sárkány Soma Péter, Tóth Tamás, Szabó Róbert Lázár és Demeter Bendegúz a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, míg kilencen - Szombathy Gergő Péter, Márk Bálint, Szabó Dániel, Söveges Fábián, Szalai József Vilmos, Gyenis Jenő, Balázs Zoltán, Horváth Norbert és Kiss Benedek a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába kezdik meg mától hivatásos pályájukat

Az újoncok ma délelőtt az igazgatóság vezetősége előtt tettek esküt és átvették kinevezési okmányukat. Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató köszöntötte a frissen végzett kollégákat, gratulált a képzés sikeres elvégzéséhez, és örömét fejezte ki, hogy nem csak szakmát, hanem hivatást választottak maguknak. Az igazgató beszéde során kiemelte, hogy a jó alapok megszerzése után a gyakorlati munka következik, ahol a másoknak való segítés mellett, fontos a szabályok betartása, a szakmaiság, a biztonságra való törekvés, a hagyományok tisztelete és a csapatmunka. A tábornok eredményes munkát és szép pályafutást kívánva köszönt el a tűzoltóktól.

Legnépszerűbb cikkek