| 2021. december. 16. | 1 perc olvasás

"Kiruccanás" túra a Soproni Parkerdőben

Kisgyermekes családoknak is kellemes kikapcsolódást nyújt az erdei Kiruccanás elnevezésű túra, amely január 9-ig teljesíthető a Károly-kilátó környékén. A szervezők a túra során játékos feladatlapok segítségével mutatják be a 1-1 madárfaj őszi vonulását és telelését.

A családok és a kisebb csoportok számára kijelölt "Kiruccanás" túra ötletét a Soproni Szakképzési Centrum Vas-és Villamosipari Technikum égisze alatt működő kutatóprogram vezetője, dr. Gyimóthy Zsuzsanna kutató tanár fejéből pattant ki, aki a tanítványaival már többször is kipróbálta a kellemes túrát. A 2 és fél km-es túrán 10 állomást jelöltek ki, mindenütt a madarakkal kapcsolatos érdekességek várják a kirándulókat. 

"A "Kiruccanás" túra már a negyedik, bárki számára önállóan lejárható túránk. Az MME Soproni Helyi Csoportjával és a Taeg Zrt.-vel közösen szervezzük. Témája a madarak őszi vonulása és telelése. A témából adódóan a túrának reptéri hangulatot kölcsönöztünk, így a kilátogató túrázók az állomások helyett terminálokra érkeznek, ahol beszállókártyával várakoznak tollas utasaink. A leírások mellett egyedi grafikákkal színesített feladatok várnak megoldásra. Nyomozni kell elcserélt bőröndök után, de az irányítótoronyban is lesz tennivaló. A korábbiakhoz hasonlóan ez a túra is feladatlappal teljesíthető. A 2,6 km-es körtúra a Károlymagaslati parkolóból indul. A túrát teljesítők számára ismét készültünk ajándékkal, egy grafikus térképpel, melyen a túrán megismert madarak vonulási útvonalai és telelőterületei bejelölhetők - mondta dr. Gyimóthy Zsuzsanna, a túra főszervezője. 


fotó: Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

A Kiruccanás túra január 9-ig teljesíthető, a szervezők örömmel fogadják a túra során készített fotókat is.

A feladatlapok felvehetők és leadhatók:

  • Kőhalmy Vadászati Múzeum/Erdei büfé
  • Károlymagaslati parkoló/esőbeálló (itt nincs leadási lehetőség)

A feladatlap itt is elérhető. 

A képeket és a feladatlapokat a [email protected] e-mail címre várják a szervezők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek