| 2019. január. 3. | 1 perc olvasás

Kislány 2019 első soproni babája!

Január 2-án, 5 óra 15 perckor látta meg a napvilágot Patzner Korina Róza, 2019 első soproni babája. Az apróság egészséges. 3900 grammal született, természetes úton.

- Örülünk neki, hogy minden bajtól mentesen született meg a babánk– mondta Winkler Éva Mária, az újszülött édesanyja. - Már van egy gyermekünk, ő hat éves, aki már nagyon várja, hogy találkozhasson a kishúgával – fűzte hozzá mosolyogva.


fotó: Griechisch Tamás

- Nagyon erős a csöppség, a születése után rögtön felsírt – emelte ki Dr. Peitl Szilárd, a Soproni Gyógyközpont Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának megbízott osztályvezető-főorvosa. - A baba 54 centiméterrel, és 3900 grammal született meg, természetes úton – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

2018-ban összesen 807 szülés zajlott le a Soproni Gyógyközpont Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályán. - Ez mintegy tíz százalékkal elmarad az előző évekhez képest – világított rá Dr. Peitl Szilárd. - Azt, hogy ennek mi a pontos oka, igazából nem tudjuk. Ami biztos, hogy elég sok kismama van, akik nem tudják megoldani a második, vagy a harmadik gyermekszülés esetén, hogy egy hétre befeküdjenek a kórházba, Ilyenkor ők hazautaznak az eredeti szülőhelyükre, és a szülők, nagyszülők segítenek nekik – hangsúlyozta. - Emellett, sokan élnek azzal is, hogy a törvény lehetővé teszi a szabad orvos, és kórházválasztást, ezért a szomszédos városokban tervezik a szülést – tudtuk meg.


fotó: Griechisch Tamás

A megbízott osztályvezető főorvos kiemelte: Ausztriának is van csábítóereje ilyen tekintetben – évente körülbelül száz olyan baba születik meg ott, akiknek a szülei soproniak, vagy a környéken élnek.  

Legnépszerűbb cikkek