| 2023. február. 9. | 1 perc olvasás

Kiss Dániel Észtországban is a legjobb tudott lenni

Az észtországi Tartui Egyetem idén is megrendezte a Student Startup Supercamp nevű ötletversenyt. A soproni Líceum startupguruja, a végzős Kiss Dániel is ott volt. Mi már nem lepődünk meg, az ő csapata nyert.

Tizedik alkalommal rendezték meg - és a bejelentés szerint utoljára - az elsősorban egyetemistáknak szánt  Student Startup Supercamp elnevezésű hackathont az észtországi Tartuban. Ez egy olyan rendezvény, aminek célja, hogy különböző területekről érkező szakemberek, csapatot alkotva, egy meghatározott témában, rövid időn belül, működő informatikai vállalkozásötleteket készítsenek.

- Én ahhoz a csapathoz csatlakoztam, amely egy piacteret hozott létre e-sport edzőtáborokhoz bérelhető létesítményeknek. Az ötletgazda problémafelvetése az volt, hogy ezeknek az e-sportedzőtáboroknak helyet adó, ebből eredően speciális tulajdonságokkal is rendelkező ingatlanoknak nincs közös online felülete. Ezt kezdtük el létrehozni - avatott a részletekbe Kiss Dániel. A négy napos nemzetközi versenyen délelőttönként a startupokat segítő előadásokat hallgattak a területen már sikeres előadóktól.

- Nagyon szimpatikus volt az előadók hozzáállása; ők Észtországból indultak, sokra vitték, és át akartak adni a tapasztalataikból a fiataloknak. Észtország egyébként is erős az innováció területén, tényleg ismert cégek képviselőitől tanulhattunk - jegyezte meg Kiss Dániel. 

A délutánok során a csapat közösen dolgozott a projekten. Kidolgozták a platform minden részletét, elkészítették a prototípust, az üzleti és marketingtervet, a fenntarthatósági modellt, szükség volt piackutatásra, kitalálták, milyen funkciók csatolhatóak még a tervhez. Kiss Dániel különösen jól tudta hasznosítani a tavalyi IdeaFest-en szerzett tapasztalatait. A prezentáció megtartását is bevállalta.

- Tizenöt csapat volt versenyben, a miénk egy nagyon jól működő közösséggé vált. Érdekes és értékes emberekkel ismerkedtem meg, hasznos tapasztalatokat szereztem ezúttal nemcsak a startupokkal kapcsolatban, hanem például a csoportmunka pszichológiájáról is. Az meg persze külön öröm, hogy mi nyertük meg az ötletversenyt, a zsűri a mi munkánkat értékelte a legtöbbre - mondta el Kiss Dániel.

A végzős licista tavaly két licista társával megnyerte az országos IdeaFest ötletversenyt, nemrég pedig a Nemzetközi Ifjúsági Innovációs Konferenciára SUSTAINERGY7 elnevezésű innovációs konferenciára nyert innovatív ötletével részvételi lehetőséget. Márciusban utazik az izraeli Eilat városába.

Legnépszerűbb cikkek