| 2021. november. 29. | 1 perc olvasás

Kiszelly Zoltán: a külső határokat kell megvédeni a migrációs nyomástól

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a fokozódó migrációs nyomás kapcsán volt a Sopron TV Mozaik című műsorának vendége, amiben kiemelte: a cél az, hogy a schengeni térségen belül szabad maradjon a mozgás, melynek érdekében a külső határokat kell megvédeni.

A szakértő az aktuális nemzetközi helyzetről elmondta: Lengyelország folytatja a kerítés építését, amit még át tudnak vágni a migránsok, így előbb-utóbb ott is a magyarhoz hasonló megerősített határzárat fognak építeni, amit már sokkal nehezebben lehet áthatolni. Kiszelly Zoltán hozzátette, hogy nemcsak a lengyel-belarusz, de már a finn-orosz határra is kerítést építenek, valamint hasonló döntés született az észtek részéről is.

Térségünkben is több embercsempészt fogtak el.
Térségünkben is több embercsempészt fogtak el.
police.hu
archívum
archívum
police.hu

- A migránsok és családjaik az embercsempészeknek szánt összeget egy befektetésnek látják. Ha fizetnek az embercsempésznek fejenként mondjuk 500 eurót, hogy a román határtól átvigye őket Ausztriába, akkor lesznek olyan emberek, akik vállalkoznak az utaztatásra – tette hozzá Kiszelly Zoltán.

- Minél nagyobb a migrációs nyomás, annál szigorúbban fogják az osztrákok ellenőrizni a határt, ami az ingázók munkába járását fogja lassítani, illetve a szolgáltatások szektorában az osztrák vendégeket is visszatarthatja Magyarországtól. Azért kell a külső határokat megvédeni, hogy a schengeni övezeten belül szabad legyen a mozgás. A brüsszeli terv az, hogy a csökkenő európai lakosságszámot idegen népességgel pótolják, betanítják őket különböző munkákra, hogy az osztrák emberek ne vegyenek igénybe magyar munkaerőt - részletezte az interjúban az igazgató.

Legnépszerűbb cikkek