| 2020. március. 13. | 2 perc olvasás

Kitüntetés a magyar sajtó napja alkalmából

A magyar sajtó napja alkalmából március 13-án, pénteken, dr. Farkas Ciprián polgármesteri elismerő oklevelet adott át Huszár Juditnak, a Soproni Téma szerkesztőségvezetőjének és Kóczán Bálint műsorvezető, újságírónak

A magyar sajtó napját 1990 óta minden évben március 15-én ünneplik országszerte, hiszen 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki az első magyar szabad sajtótermékeket. Ennek kapcsán adták át két soproni újságírónak az elismerő okleveleket pénteken a városházán. Az ünnepségen részt vett dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a díjazottakat. Beszédében megköszönte a sajtó munkatársainak áldozatos munkáját és kiemelte mennyire fontos az emberek hiteles tájékoztatása.

Huszár Judit és Kóczán Bálint az elismerő oklevelekkel
Huszár Judit és Kóczán Bálint az elismerő oklevelekkel
fotó: Griechisch Tamás

Huszár Judit, a Soproni Téma közösségi hetilap szerkesztőségvezetője immáron hat éve. Az újság 28.000 példányban jelenik meg, igyekeznek minden háztartásba eljuttatni. Célkitűzésük, hogy a lakók magukénak érezzék Sopront, ezért a városban zajló legfontosabb eseményekről, a közösség kiemelkedő szereplőinek munkásságáról mindig beszámolnak. Emellett fontosnak tartják a hagyományok ápolását, hiszen gyakran fellelhető egy-egy régi cikk, esetleg épületfotó az újság hasábjain. Huszár Judit elmondta, meglepődött, de nagyon örül az elismerésnek. Kifejtette: ez nem csak az ő érdeme, a kollégáival közös munka eredményének tekinti. Horváth Ferenc főszerkesztő vezetésével hétről hétre sokan dolgoznak azon, hogy emberi hangon, közérthetően tudják megszólítani olvasóikat. 

Kóczán Bálint televíziós és rádiós műsorvezető, újságíró 20 éve kezdett a médiában tevékenykedni. Munkája során végig kísérte a soproni rádiózást, jelenleg a Rádió 1 műsorvezetője. Emellett folyamatos a képernyős jelenléte is, számos közéleti magazin vezetése fűződik a nevéhez a Sopron Televíziónál, továbbá a Soproni Témában is publikál rendszeresen. Mint kiemelte: külön öröm számára, hogy a szülővárosában dolgozhat, sokat jelent neki a helyi emberek támogatása, hiszen a közönségen is sok múlik. Váratlanul érte, de megtiszteltetésnek érzi, hogy átvehette az elismerő oklevelet. 
 

Legnépszerűbb cikkek