| 1 perc olvasás

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Több kitüntetést is átadtak soproni és térségbeli érintettséggel a nemzeti ünnep alkalmából.

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence miniszterhelyettes a Belügyminisztériumnak az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén 2023. március 13-án. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatában részesült a soproni egészségügyi ellátás fejlesztésében és irányításában betöltött kiemelkedő szerepe, valamint a radiológia szakterületén végzett magas színvonalú orvosi tevékenysége elismeréséül Baranyai Tibor Batthyány-Strattmann László-díjas főorvos, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Röntgen- és Izotópdiagnosztikai Osztályának szakmai vezetője, a Debreceni Egyetem és a Soproni Egyetem címzetes egyetemi tanára.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatában részesült a város érdekében végzett kétévtizedes eredményes településvezetői munkája elismeréséül Horváth Tibor, Fertőszentmiklós város polgármestere.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatában részesült a magyar népi hagyományok megőrzését, illetve a tradicionális magyar tánckultúra továbbélését és művelését szolgáló szakmai tevékenysége elismeréséül Sipos Ferenc Tibor tanár, táncpedagógus, a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület alapító elnöke.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatában részesült szerteágazó közösségi és önkéntes tevékenysége elismeréséül Pilsits Mária a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének tagja, az Országos Horvát Önkormányzat közgyűlésének tagja, Kópháza község volt polgármestere.

Borítókép; kormany.hu 

Legnépszerűbb cikkek