| 2021. január. 29. | 1 perc olvasás

Kitűzték a centenáriumi zászlót a Városházára

Kitűzte a népszavazás centenáriumára készült zászlót a Városháza homlokzatára Farkas Ciprián polgármester pénteken. Az 1921. december 14-i történelmi jelentőségű voksolás századik évfordulóját emlékévvé nyilvánította az önkormányzat. Az intézmények homlokzatán is láthatjuk majd a lobogókat, a centenáriumi logó pedig számos felületen megjelenik majd; a járványhelyzet enyhültével pedig a város rangjához méltó rendezvényeket is tartanának a megemlékezés jegyében.

Sopronhoz kötődő szimbólumok szerepelnek azon a logón, ami a centenáriumi zászlón kapott helyett. Az ünnepi grafika a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatójának munkája. A zászlót Farkas Ciprián polgármester tűzte ki a Városháza homlokzatára; ezzel is mintegy jelezve, a járványhelyzet ellenére elindult az 1921-es népszavazás előtt tisztelgő emlékév.


fotó: Griechisch Tamás

– Minden önkormányzati intézmény megkapja ezt a lobogót, és a többi létesítménynek is a rendelkezésére bocsátjuk, illetve arra kérjük őket, hogy viseljék homlokzatukon, ezzel is emlékezzünk közösen a történelmi eseményre - részletezte Farkas Ciprián, majd hozzátette, a népszavazásban érintett környező nyolc településre Barcza Attila országgyűlési képviselővel viszik el a lobogót, hogy az ottani polgármesteri hivatalokat is ékesíthesse.

- A járványhelyzet miatt még nem tudunk részleteket megosztani a soproniakkal a rendezvényekkel kapcsolatban. Abban bízunk, hogy tavasszal, nyáron egyre inkább lehetőségünk nyílik majd arra, hogy Sopron történelméhez és kultúrájához méltó megemlékezéseket, eseményeket, iskolai vetélkedőket és kiállításokat tudjunk szervezni. A rendezvénysorozat csúcspontja természetesen az évfordulóra, december 14-re esik majd, arra a dátumra, amikor Sopron és környéke eldöntötte: magyar akar maradni! -tette hozzá a polgármester.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek