Kivárnak a jegyesek

Újra lehet lakodalmat rendezni vidéken június 1-től. Sok pár várta már hetek óta ezt a bejelentést, hiszen a 2020-as esküvői szezon időpontjai már jó előre le voltak fixálva. Az esküvőszervezők arra biztatják a jegyeseket, ne tartsanak a felhalmozódott előkészületi feladatoktól, dinamikus szervezéssel minden időben elkészül.

Sok a nyitott kérdés a kormány bejelentése kapcsán, mely szerint jövő hónaptól már lehet lagzit tartani. Az intézkedésben ugyanis az szerepel, kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonsági előírások betartására.

- Még nagyon kiforratlan az egész, hiszen nem tudni, hogy az egyes helyszíneken, hogy lehet majd betartani a megfelelő jogi előírásokat, a távolságtartás még mindig kötelező lesz - árulta el megkeresésünkre Dávid Viktória esküvőszervező.
- Lehet, hogy csak kisebb létszámmal tudnak egy adott helyszínen esküvőt tartani, hiszen a megfelelő távolság betartásával kevesebben férnek be a termekbe. Ezen kívül még számos dologra megoldást kell találni, ilyen egy csoportkép elkészítése is. Azt gondolom, kreatívak az emberek, erre akár megoldás lehet a pár monogrammjával ellátott szájmaszk viselése. - folytatta tovább a szakember.

Nehéz helyzetben a leendő házasok
Nehéz helyzetben a leendő házasok
forrás: pixabay

Az óvatosabb jegyespárok már korábban elhalasztották vagy lemondták a lakodalmat, hogy ne kelljen kompromisszumot kötniük semmiben és a teljes násznép részt vehessen a nagy napon. 


-  Amikor márciusban kiderült, hogy esetleg el kell halasztani, akkor úgy voltunk vele, megvárjuk a kormány döntését ez ügyben, mely május elején meg is történt. Innentől egyértelmű volt, a lagzit és az egyházi esküvőt el kell halasztanunk a következő évre. Az új rendelkezés felülírta az előzőt, de úgy döntöttünk mi már nem változtatjuk meg a döntésünket. - mondta el nekünk Fellner Anett, aki idén ment volna férjhez.


A házasulandók mellett az esküvőszervezőknek és a kapcsolódó szolgáltatóknak is át kell gondolni most, miként tudnak megfelelni az szabályoknak és a hirtelen újra megnövekedett érdeklődésnek.
Sokan éltek azzal a lehetőséggel is, hogy a hivatalos polgári szertartást szűk családi körben lebonyolították, az egyházi esküvőt és a lagzit későbbre halasztották, hogy mindenki nyugodtan, biztonságosan ott legyen az örömteli eseményen.


forrás: pixabay

Legnépszerűbb cikkek