| 2018. december. 14. | 1 perc olvasás

Kívül-belül megújult a Sopronhorpácsi Általános Iskola

Kormányzati támogatással, közel 150 millió forintból jelentős infrastrukturális fejlesztés valósult meg a Sopronhorpácsi Általános Iskolában.

Magyarország Kormánya az EFOP-4.1.3-17-2017-00180 azonosító számú, „A Sopronhorpácsi Általános Iskola korszerűsítése” című projekthez a 120 millió forintos uniós támogatáson túl Sopronhorpács Község Önkormányzata is hozzájárult a sikeres beruházáshoz. A kivitelezés 2018 júniusában kezdődött és 2018 októberében fejeződött be.

A Soproni Tankerületi Központ fenntartásába tartozó intézményben jelentős beruházást hajtottak végre, amelynek során megújították a tetőszerkezetet, emellett homlokzati hőszigetelést és a fűtéskorszerűsítést is elvégeztek. Megszépültek az irodák és a tanári szoba, a melegítőkonyha és az ebédlő.  Jelentős kül- és beltéri tanulást segítő eszközbeszerzést valósítottak meg, így a tanulók és tanárok is szebb munkakörnyezetben, jobb feltételekkel dolgozhatnak.

A település kiemelt szerepet tölt be a vonzáskörzetéhez tartozó településeken az oktatás területén is, ezért a Sopronhorpácsi Általános Iskola fejlesztése az egész térség számára kiemelten fontos cél volt.

Soproni Tankerületi Központ

Legnépszerűbb cikkek