KLÍMATUDATOS SOPRON 2030 a VOLT Fesztiválon

A VOLT Fesztiválra (2022. június 24-25.) látogatók igazolták annak az európai felmérésnek az eredményét, hogy a fiatalok korunk legnagyobb kihívásának a klímaváltozást tekintik, amely kihat egészségükre, életminőségükre.

A pódiumbeszélgetés résztvevői előadásokat hallgattak meg a Fertő-Hanság természetvédelméről, Sopron város klímavédelmi programjairól, valamint a családok és intézmények tudatosabb energiagazdálkodásának, a megújuló energiaforrások hasznosításának lehetőségeiről. A klímastandnál a szakértőkkel folytatott konzultációk, a helyszínen végzett gyorsfelmérések és a gyerekek körében népszerű szemléletformáló játékos feladatok azt mutatják, hogy a felnőttek és a gyerekek is rendkívül nyitottak és fogékonyak a környezet megóvását szolgáló programok, akciók, tevékenységek iránt. Erre jól építhet az éghajlatvédelmi városstratégia intézkedési csomagja, amelyet Sopron képviselőtestülete már korábban elfogadott, és 2030-ig megvalósít.

A több tízezer látogatót fogadó VOLT Fesztivál kiváló eseménynek bizonyult Sopron stratégiai jövőképének széles körű megismertetésére is. Ennek fókusza, hogy az éghajlatváltozás kihívásaira megfelelően válaszoló intézményrendszerével, egészséges lakosságával és környezettudatos gazdaságával olyan várost alkosson, amely természeti értékeit, erőforrásait fenntartható módon őrzi és használja.

További információk a www.klimavedelem.sopron.hu oldalon találhatók.

Legnépszerűbb cikkek