| 2021. november. 29. | 1 perc olvasás

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására. A pályázat nagy hangsúlyt fordít az éghajlat változásához történő hatékony alkalmazkodás, a megelőzést segítő tevékenységek, a klímatudatos magatartásformák terjesztésére, nemcsak a felnőtt lakosság, hanem a fiatalabb generációk körében is.

Az Önkormányzat hosszú távú célként és feladatként határozta meg a gyakorlatorientált, korosztálynak megfelelő klímatudatos elvek és oktatási technikák beépítését a helyi oktatásba és nevelésbe, amelyet korosztály-specifikus klímaverseny szervezésével is támogat.

Sopron és térsége óvodásai, általános iskolásai és középiskolásai körében szemléletformáló rajz- és fogalmazásverseny került meghirdetésre, melynek témája: „A FÖLD LEGBOLDOGABB NAPJA - Mit tehetünk a zöldebb jövőért?”.

A gyerekek bármilyen kézi technikával készített alkotásukon, rövid történetükön keresztül bemutathatják, hogyan látják ők a  klímaváltozást; hogyan néz ki egy ideális nap környezetünk védelme szempontjából; hogyan járulhatunk hozzá a Föld védelméhez, az élhető környezet fenntartásához; hogyan valósulhat meg a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a környezetbarát közlekedés; mivel helyettesíthetők a környezetszennyező anyagok és eszközök, hogyan kerülhető el az energiapazarlás; hogy a környezetükben milyen tapasztalatokat szereztek, milyen követendő jó példákat láttak a felsorolt témákban.

A pályaművek elkészítésének és beküldésének határideje 2021. december 17. 

A beküldött pályaművek a projekt honlapján és közösségi média felületén is megismerhetők és szavazás útján értékelhetők lesznek, így kategóriánként, a szakértő zsűri által kiválasztott első három helyezett mellett egy közönségdíjas alkotás beküldője is „zöld ajándékcsomagban” részesülhet.

A klímaversenyről részletes információ a http://www.klimavedelem.sopron.hu/klimaverseny/ oldalon olvasható.

Legnépszerűbb cikkek