| 1 perc olvasás

Klubtörténeti sikert értek el a SMAFC szektorlabdásai

A tavaszi két győzelem mellé hazai pályán öt további fényes csapatsikert aratott a SMAFC szektorlabdás csapata, ezzel történelme legjobb eredményét érte el.

Az asztali-labdarúgás a régi idők gyerekei számára egyet jelent a gombfocival. A hetvenes-nyolcvanas években minden gyerek által ismert és szeretett játék volt. Azt azonban már kevesen tudják, hogy létezik ennek a játéknak egy felnőttek által űzött sportváltozata is: a szektorlabda. 1960-ban hozták létre a sportágat, foglalták szabályokba a versenyrendszert.

A SMAFC keretein belül 2011 óta űzzük ezt a hungarikumnak is beillő, magyar eredetű és világszerte ismert játékot. Az egyéni sikereken túl a csapatbajnokságon is évről évre fényesebb sikereket érünk el. Az NB II-es idei kiírásban az őszi fordulót tudtuk megrendezni a szövetség jóváhagyásával a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban

- mondja Inczédi Gergő szakosztályvezető.

A szektorlabdában tízcsapatos az első osztály, ahol nemcsak az ország, de a világ legjobb szektorlabdázói játszanak. A másodosztályban is tíz csapat küzd a bajnoki címért, illetve a feljutást jelentő első két helyért. A SMAFC játékosai hat meccsből ötöt behúztak a verseny első napján, másnap pedig három kőkemény csapat várt a fiúkra, a három feljutásra pályázó együttes. De a Szeged II csapatát sikerült megizzasztaniuk, hiszen a négy pályán elég lett volna egyetlen gól a bravúrnak számító csapatdöntetlenhez.

A Böcskei Barnabás, Füzy Csaba, Böcskei Imre, Inczédi Gergő, Csorba Gábor, Rácz Ferenc felnőtt, valamint Hadnagy Dominik, Steiger Magor, Bödey Marcell utánpótlás korú gombozók remekül teljesítettek a bajnokságon.

A soproni csapat 2011-ben indult először az NB III-ban. Egy szezont már játszottak a második vonalban, ugyanis a pandémia előtti évben is kiharcolták a feljutást. Tavaly újra eredményesen szerepelt a SMAFC csapata, idén pedig - miután a szövetség jóváhagyta rendezési szandékukat - a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban hazai pályán fogadhatták az NB II őszi fordulójára érkezőket. A tavaszi két győzelem mellé további ötöt sikerült összegombozniuk a csapattagoknak. Ezzel klubtörténeti sikerre tettek szert, mert 21 ponttal hatodik helyen még sosem végzett a SMAFC szektorlabdás csapata.

Legnépszerűbb cikkek