| 2022. november. 9. | 2 perc olvasás

Kocsis Máté tartott lakossági fórumot Sopronban

„Mondjunk nemet a szankciókra” címmel tartott lakossági fórumot Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője a Liszt Központban. A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón a politikus kiemelte: a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Az országjárás keretében ismét találkozik a kormány a választópolgárokkal, hogy megbeszéljék azokat a kérdéseket, amelyek a legégetőbbek az ország számára. Ezek most leginkább a brüsszeli elhibázott szankciók által okozott károk, amelyek, különös tekintettel az energiaszankciókra, lassan térdre kényszerítik Európa gazdaságát.

- Ma már minden magyar a bőrén érzi, hogy mit jelent az, hogy Brüsszel elhibázta a szankciókat.  Hogy mit jelent az, hogy a szankciós politika megbukott. Nyár elején, amikor az Európai Bizottság úgy döntött, hogy kiterjeszti a szankciókat az energiahordozókra, onnantól az első hónapban kétszeresére, azt követően a háromszorosára nőttek az energiaárak. Ez felpörgette az inflációs folyamatokat, és tulajdonképpen  az európai élelmiszeripart valamint egyéb iparágakat padlóra fektette. Ez alatt Oroszország több bevételre tett szert, mint az ezt megelőző években. Emiatt küzdünk azért, hogy az Európai Bizottság az energiaszankciókat vonja vissza, változtassa meg – mondta el Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője – Azt ígérték, hogy a szankciók meg fogják állítani az orosz agressziót, ez nem történt meg. Azt is ígérték, hogy a szankciók nem fognak károkat okozni, ehhez képest már minden háztartás a saját bőrén érzi ezek hatását. Ezért valljuk azt, hogy elegünk van a szankciókból, és követeljük, hogy vonják vissza ezeket – tette hozzá.

fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere elmondta, hogy a brüsszeli szankciók a soproni családoknak és a városnak is óriási károkat okoz. Polgármesterként ezért írta alá azt a levelet, melyben Szita Károly, a MJVSZ elnöke felhívja az Európai Bizottság elnökének figyelmét arra, hogy az önkormányzatokra is jelentős terheket ró a szankciós politika. - A legutóbbi közgyűlés során kiderült, hogy a baloldal Sopronban is a brüsszeli szankciók pártján áll, hiszen nem szavazták meg az erről szóló kezdeményezést – tette hozzá.

fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt. - Brüsszelnek változtatnia kell a szankciós politikán, mert az elhibázott döntések sorozata Európa gazdaságát fenyegeti. A nemzeti konzultáció egy erős üzenetet adhat a brüsszeli döntéshozóknak  – emelte ki.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek